In English

MagnumLive

Yllätyspari: Sani ja Tommi Soidinmäki julkaisivat dueton

JULKAISTU 27/02/2017
Tommi Soidinmäki, Sani (Aikakone), Ensilunta

Suomalaiseen popmusiikkimaailmaan on saatu todellinen yllätyspari juuri julkaistun Sanin ja Tommi Soidinmäen yhteisen dueton myötä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun nämä kaksi pitkän linjan laulajaa levyttävät yhdessä.

• Spotify: Ensilunta

Ensilunta-niminen laulu kertoo rakkaudesta ja tunteiden voimasta. Laulu tuo Tommi Soidinmäestä esille uudenlaisia poplaulajan piirteitä.

– Yhteistyö Tommin kanssa sujui hienosti. Hän on taitava laulaja ja löysimme heti studiossa yhteisen tavan toimia, kertoo Sani. – Biisi on upea ja Tommin äänessä on syviä sävyjä, jotka sopivat sen sanomaan täydellisesti, Sani jatkaa.

Ensilunta on Maki Kolehmaisen säveltämä ja Sana Mustosen sanoittama.

– Tykästyin lauluun ensikuulemalla. Siinä on kiehtovaa jännitettä ja perinteisistä iskelmistä poikkeava tunnelma. Laulu on samaan aikaan rakkauslaulu ja kahden kaihoisan ihmisen kiintymyksen osoitus toisiinsa, toteaa Tommi Soidinmäki.

Sani nousi koko Suomen tietoisuuteen Aikakone-yhtyeen myötä 1990-luvun puolivälissä. Sittemmin hän on tehnyt monia sooloalbumeita ja myös laulanut duettoja useiden maamme ykkösartistien kanssa. Tommi Soidinmäki on vuoden 2004 Tangokuningas ja on noussut sen jälkeen yhdeksi maamme kysytyimmistä miesartisteista tanssi- ja konserttilavoilla. Lisäksi Soidinmäki on ollut mukana näyttelijänä useissa eri teatteriproduktioissa.

– Oli upeaa seurata näiden kahden huikean artistin työskentelyä, kertoo Maki Kolehmainen. – Olin säveltänyt Ensilunta-laulun jo jokin aika sitten odottamaan oikeita tulkitsijoita. Kun idea Tommin ja Sanin duetosta syntyi, ymmärsin heti, että juuri tämä on oikea kappale heille, Kolehmainen jatkaa.

Tommi Soidinmäki on levyttänyt aiemmin duettoja mm. Saija Tuupasen ja Eija Kantolan kanssa.

– Ensilunta on minulle täysin uudenlainen laulu ja olemme Makin kanssa jo suunnitelleet sille jatkoa. En hylkää tanssi- ja iskelmälavoja, mutta luvassa on lisää uudistumisen askelia myös jatkossa, Soidinmäki lupaa.

Facebook:
Tommi Soidinmäki

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

Liity MagnumLive postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›