In English

MagnumLive

Vili Mustalammen kesähitti Mango tuo Havannan helteet Suomeen

JULKAISTU 23/05/2018
Vili Mustalampi

Suomenkielisen latinopopin lähettilään Vili Mustalammen kolmas single Mango vie kuulijansa suoraan sykkivän kuumaan Havannaan reggaetonin tahdissa. Kesäklubien tanssilattioille suunnattu kappale ilmestyy streemauspalveluissa 23.5.2018.

Mango on Vili Mustalammelta jo kolmas sinkkujulkaisu puolen vuoden sisään.

– Mango tarkoittaa Kuubassa sekä hedelmää että erittäin hottia naista tai miestä, Mustalampi kertoo tekstin taustoista.

Mukana kappaleen teossa ovat olleet myös Suomessa asuvat kuubalaiset Laritza Silverio Rojas ja Normi Queen.

– Halusin mukaan myös kuubalaisen naisnäkökulman. Suomessa kohta 20 vuotta asunut räppäri Normi kirjoitti pyynnöstäni kappaleeseen espanjankielisen säkeistön, ja Kuuban legendaarisessa Cabaret Tropicanassakin pitkään laulanut Laritza antoi sille äänensä.

Jo teinivuosistaan lähtien perinteisempää latinomusiikkia eri kokoonpanoissa soittanut Mustalampi vaihtoi hiljattain laulukielen suomeksi ja toi mukaan nykypäivän klubisoundia.

– On ilahduttavaa, että latinorytmit kuuluvat valtavirtamusiikissa yhä enemmän ja enemmän. Lattarimusiikin perinnöstä riittää ammennettavaa, ja rikas rytmiikka laittaa lanteet liikkeelle.

Vili Mustalammen taustalla soittaa genren huippumusikoista koostuva bändi: perkussioissa on Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaanista tuttu Aarne Riikonen, kitarassa afrobändi Helsinki-Cotonou Ensemblen Janne Halonen ja bassossa lattaribasisti Arja Paju. Kappaleen on tuottanut mm. JVG:lle, Isac Elliotille, Nopsajalalle, Raappanalle ja monille muille kappaleita tehnyt ja tuottanut Hermanni Peltola.

• Kuuntele: Spotify / iTunes/Apple MusicYoutube

Vili Mustalampi ft. Lariza Silverio – Mango – säv. V. Mustalampi, H. Peltola, san. V. Mustalampi, Norma Delia Espinoza Zamora, sov. J. Halonen, A. Riikonen

Vili Mustalammen juuret ovat vahvasti latinomusiikissa. Hän on muun muassa johtanut 18 vuotta kuubalaiseen musiikkiin erikoistunutta Kuukumina-yhtyettä ja soittanut useissa muissa yhtyeissä kuten Septeto Sonissa ja Los Elementosissa. Hän on myös musiikkikoulu Rumba-Akatemian perustaja. 

• Vili Mustalammen voi nyt tilata keikoille, kysy lisää myyntipalvelustamme! 

 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›