In English

MagnumLive

Värttinä suuntaa festivaaleille, muiden hittejä värttinäpoljennolla

JULKAISTU 06/02/2020
Värttinä, Karoliina kantelinen, Mari Kaasinen, Susan Aho

Suomen menestyksekkäin maailmanmusiikkiyhtye Värttinä tempaisee PMMP:n Rusketusraidan. Antti Tuiskun Rahan takii vaihtuu lennosta Värttinän omaan tuotantoon. Meno ja poljento on huumaavaa ja mukaansatempaavaa. Mistä on kyse? Suurella sydämellä monenlaisessa musiikissa mukana ollut Värttinä heittäytyy jälleen uuden äärelle: Nyt Värttinä vieraissa -keikkasetissä on mukana myös muiden tekemiä hittejä ja ne esitetään uusilla Värttinä-tulkinnoilla.

Värttinä on vuonna 2020 tiukkaakin tiukempi livebändi, joka toimii pienissä ja isoissa paikoissa, intiimisti tai isosti pauhaten. Energiakolmikko Mari Kaasinen, Susan Aho ja Karoliina Kantelinen kertovat projektista, jossa vaikkapa Hassisen Koneen Levottomat jalat yllättäen muuttuu Värttinän omaan Katariina-kappaleeseen, ilman väkinäistä päälle liimaamisen tuntua.

• Katso livestudio-musiikkivideo

– Värttinä vieraissa -idea alkoi Rusketusraidat-biisistä, jonka julkaisimme myös Youtubessa. Saimme tosi inspiroivaa palautetta. Hitti, jossa on mahtavat sanat, lisäsimme siihen omaa ”korkeelta ja kovvoo” -tulkintaa, kertoo Susan Aho. – Syntyi siis ajatus tehdä pareja poppisbiisistä ja omasta biisistä, vaihtaen sikermänomaisesti toiseen.

– Meiltä on kysytty, miksi te ette oo isoilla festareilla Suomessa? Esiinnymme pääasiassa ulkomailla, niin tämä kysymys on jäänyt mietityttämään. ”Värttinä vieraissa” on siihen vastaus! Juuret ovat vahvasti omassa musiikissa, mutta uskallamme ja haluamme kokeilla uutta, etsiä uusia sävyjä, esiintyä isosti!, valottaa Mari Kaasinen. – Tuomme kuulijalle esiin, että musa on musaa genrestä riippumatta, kaikki laulut ovat viime kädessä samaa maata.

– Viimeiset vuodet yleisenä trendinä on ollut tehdä elektronisesti tuotettua musiikkia. Ollaan saatu palautetta, että on niin virkistävää kuulla luomusaundia ja nähdä, mistä soittimesta musiikki tulee. Värttinä vieraissa -keikoilla haluamme rikkoa rajojamme. Yhdistämme kahta musiikillista maailmaa, lisää Värttinän kolmas solisti, Karoliina Kantelinen.

Nyt tässä projektissa mennään ihan vastakkaiseen suuntaan, popimpaan musiikkiin ja sähköisesti suurempaan esille tuloon. Värttinän takarivin muusikot ovat rytmiikan mestareita ja saundia rakentamassa on erikoisia soittimia, mm. Lassi Logrenin Stroh-viulu sekä Matti Laitisen 10-kielinen mandosello, jota ei ole olemassa kenelläkään muulla. Soittimien ansiosta syntyy uniikki saundi. Se yhdistettynä kolmen solistin voimalauluun, on tuloksena täys’vakallinen hehkuvaa värttinäenergiaa.  

• Värttinän Suomen myynti nyt yksinoikeudella MagnumLivessä
• Lisää Värttinästä

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›