In English

MagnumLive

Umberto Marcaton, Amadeus Lundbergin & Milana Misicin menestyskonsertit jatkuvat keväällä 2016

JULKAISTU 24/02/2016
Volare, konsertti, Amadeus Lundberg_Milana Misic, Umberto Marcato,

Loppuunmyyty konserttisarja saa jatkoa helmi-maaliskuussa 2016: Kerava, Lahti, Hyvinkää, Helsinki, Turku, Pori, Kangasala, Pieksämäki.

Italiasta Suomeen saapuva iskusävelmien legenda Umberto Marcato sekä mainetta niittäneet, syvien tunteiden tulkki Amadeus Lundberg ja herkkätulkintainen laulajatar Milana Misic konsertoivat yhdessä ensi keväänä 2016. Kokoonpano on jo esiintynyt menestyksekkäissä iltalialaisen musiikin siivittämissä konserteissa kuuden loppuunmyydyn Volare!-konsertin voimalla mm. Helsingissä, Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa. Yleisömenestyksen siivittämät konsertit saavat nyt jatkoa keväälle kun uusi, kahdeksan paikkakuntaa kattava kiertue starttaa helmikuussa.

Suomalaiset aikoinaan 50- ja 60-luvulla levytyksillään ja esiintymisillään villinnyt italialainen hurmuri Umberto Marcato on herättänyt jälleen viime aikoina suurta mielenkiintoa suomalaisten keskuudessa. Amadeus Lundberg on niinikään kiertänyt monien loppuunmyytyjen konserttien siivittämä. Syksyllä 2015 julkaistu Puhu minulle rakkaudesta -albumi on ollut Suomen myydyimmät albumit listalla tähän mennessä jo 11 viikkoa (vko 48/15) ja edellinen levynsä Vain rakkaus palkittiin kultalevyllä ja Emma-ehdokkuudella. Milana Misic julkaisi kesällä 2014 jo 9. albuminsa Linnun kokoinen ja hänet muistetaan myös äitinsä Laila Kinnusen esittämien laulujen uudelleen tutuksi tekemisestä.

Konsertissa kuulemme kaikille tuttuja lauluja, mm. Maruzella, Lazzarella ja Ciao Ciao bambina.

Volare! – italialainen ilta, kevät 2016
pe 26.2. Kerava-sali, Kerava klo 19
la 27.2. Sibeliustalo, Lahti klo 19 (loppuunvarattu)
su 28.2. Hyvinkääsali, Hyvinkää klo 16
ti 1.3. Savoy-teatteri, Helsinki klo 19 (loppuunvarattu)
ke 2.3. Turun konserttitalo, Turku klo 19*
pe 4.3. Promenadisali, Pori klo 19
la 5.3. Kangasala-talo, Kangasala klo 15 ja 18 (loppuunvarattuja)
su 6.3. Poleeni, Pieksämäki klo 15

• ENNAKKOLIPUT NYT MYYNNISSÄ! Osta lippu!
* Turun konsertti on hyväntekeväisyyskonsertti, jolla kerätäään varoja lasten ja nuorten urheilun hyväksi (järj. TuTo)


 

LISÄTIETOA ARTISTEISTA:

Italiassa Padovassa nykyään asuva Umberto Marcato (78 v.) ei suomalaiselle vanhan iskelmämusiikin ystäville juurikaan esittelyjä kaipaa. Hän nousi Suomen musiikkilistojen kärkeen jo vuonna 1957, jolloin hän teki myös kahden kuukauden Suomen kiertueensa. Nostetta hänen uralleen toi mm. Toivo Kärki, joka sävelsi hänelle aikoinaan hittikappaleita, mm. Marja-Leena ja Miksi puhelin ei soi.

Italiasta tavoitettu Umberto kertoo seuraavaa:
– Tutustuin Amadeukseen muutama vuosi sitten, kun konsertoimme yhdessä. Meillä oli mukavaa. Hän on loistava persoona ja hänellä on hieno ääni. Milanan olen tavannut myös. On hienoa saada tutustua häneen paremmin ja esiintyä hänen kanssaan. Olen esiintynyt myös hänen isänsä Miso Misicin kanssa, joka on mukana Savoyn konsertissa.

– Minulla on Suomesta ihania muistoja jo 50-luvulta. Yksi hienoimmista on, kun kuulin, että levyttämäni kappaleet Maruzella, Lazzarella, Guaglione sekä Chella llá nousivat Suomen musiikkilistojen kärkeen. Muistelen lämmöllä myös hetkeä, jolloin sain Toivo Kärjeltä levytettäväksi lauluja.

Konsertissa kuulemme Umberton esittävän juuri mm. Toivo Kärjen tangoja iltaliaksi, joita Umberto myös aikoinaan levytti. Liljankukka (Restera) ja Siks oon mä suruinen (Domani tornero) soivat soljuvana italialaisena tulkintana – unohtamatta tunnetuimpia hittejään, alunalkaen Umberton ensimmäisenä USAssa levyttämää konsertin nimikkokappaletta Volarea, joka sittemmin on soinut ympäri maailmaa.

Amadeus Lundberg tulkitsee mm. esikuvansa Olavi Virran tunnetuksi tekemiä alkuperäisiä italoiskelmiä. Niitä löytyy myös hänen Vain rakkautta -albumiltaan (2014), joka oli mm. Suomen myydyimmät albumit lista paalupaikalla. Hän on esittänyt niitä myös yleisömenestyksen siivittämässä Laulaja – Olavi Virta –musiikkiesityksessä. Amadeuksen uusin levy Puhu minulle rakkaudesta -menestysalbumi julkaistiin syksyllä 2015 ja se lähestyy parhaillaan kultalevyrajaa.

Milana Misic on tutustunut italomusiikkiin äitinsä Laila Kinnusen kautta ja levyttänyt useita nostalgisia italialaisia iskusävelmiä, joista saamme kuulla Volare! -illan aikana parhaat palat. Milanalta on kesällä 2014 ilmestynyt uusi omaa musiikkia sisältävä albumi Linnun kokoinen. Hän esiintyy tänä talvena monissa musiikkiproduktioissa, mm. Tapio Rautavaara 100 v. -konserteissa. Milana on nähty äskettäin mm. Tangomarkkinat–laulukilpailin tuomaristossa.

Volare! -konsertin säestyksestä vastaa Juha Tikan orkesteri, specialvieraanaan Milan ”Miso” Misic.

Kesto n. 2 h, sisältää väliajan.
Lipunmyyntitiedot: www.magnumlive.fi/volare-italialainen-ilta
Facebook: www.facebook.com/volarekonsertti

Tuotanto MagnumLive

 

Volare! Umberto Marcato, Amadeus Lundberg, Milana Misic

 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›