In English

MagnumLive

Umberto Marcato Savoyhin konsertoimaan – mukana Amadeus Lundberg ja Milana Misic

JULKAISTU 14/08/2014
Volare, Umberto Marcato, Milana Misic, Amadeus Lundberg

Suomalaiset aikoinaan villinnyt italialainen hurmuri Umberto Marcato saapuu Suomeen ja Savoy-teatteriin esiintymään italialaisen Volare! -illan pääsolistina. Illan kahtena muuna solistina estradilla nähdään iki-ihana Milana Misic ja nuori tulkitsijakyky Amadeus Lundberg.

Italiassa Padovassa nykyään asuva Umberto Marcato (78 v.) ei suomalaiselle iskelmäkansalle juuri esittelyjä kaipaa. Hän nousi Suomen musiikkilistojen kärkeen jo vuonna 1957, jolloin hän teki myös kahden kuukauden Suomen kiertueensa. Nostetta hänen uralleen toi mm. Toivo Kärki, joka sävelsi hänelle aikoinaan hittikappaleita, mm. Marja-Leena ja Miksi puhelin ei soi.

Italiasta tavoitettu Umberto kertoo seuraavaa:

– Tutustuin Amadeukseen muutama vuosi sitten, kun konsertoimme yhdessä. Meillä oli mukavaa. Hän on loistava persoona ja hänellä on hieno ääni. Milanan olen tavannut myös. On hienoa saada tutustua häneen paremmin ja esiintyä hänen kanssaan. Olen esiintynyt myös hänen isänsä Miso Misicin kanssa, joka on myös mukana Savoyn konsertissa.

– Minulla on Suomesta ihania muistoja jo 50-luvulta. Yksi hienoimmista on, kun kuulin, että levyttämäni kappaleet Maruzella, Lazzarella, Guaglione sekä Chella llá nousivat Suomen musiikkilistojen kärkeen. Muistelen lämmöllä myös hetkeä, jolloin sain Toivo Kärjeltä levytettäväksi lauluja.

Konsertissa kuulemme Umberton esittävän juuri mm. Toivo Kärjen tangoja iltaliaksi, joita hän myös aikoinaan levytti. Liljankukka (Restera) ja Siks oon mä suruinen (Domani tornero) soivat soljuvana italialaisena tulkintana – unohtamatta tunnetuimpia hittejään, alunalkaen juuri Umbertolle sävellettyä konsertin nimikkokappaletta Volarea, joka sittemmin on soinut ympäri maailmaa.

Amadeus Lundberg tulkitsee mm. esikuvansa Olavi Virran tunnetuksi tekemiä alkuperäisiä italoiskelmiä; niitä löytyy myös hänen Vain rakkautta -albumiltaan (2014) ja hän on esittänyt niitä myös yleisömenestyksen siivittämän Laulaja – Olavi Virta -musiikkiesityksen Olavina.

Milana Misic on tutustunut italomusiikkiin äitinsä Laila Kinnusen kautta ja levyttänyt useita nostalgisia italialaisia iskusävelmiä, joista nyt saamme kuulla Volare! -illan aikana parhaat palat. Milanalta on kesällä 2014 ilmestynyt uusi omaa musiikkia sisältävä albumi Linnun kokoinen.

Volare! -konsertin säestyksestä vastaa Juha Tikan orkesteri. Specialvieraana Milan ”Miso” Misic.

Ilta on täynnä tunnelmaa ja nostalgiaa…Maruzella, Lazzarella, Ciao Ciao bambina…ja monia muita tunnelmapaloja!

Volare! – italialainen ilta
Savoy teatteri, Helsinki
Tiistaina 25. marraskuuta 2014, klo 19:00

Kesto n. 2 h, sisältää väliajan.

Tapahtuman ennakkomyynti on alkanut.

Liput alk. 34 e.

Ennakkomyynti:

Savoy-teatteri
Lipunmyynti p. 09 310 12000 (pvm)
Kasarmikatu 46-48, Helsinki
www.savoyteatteri.fi

Lippupalvelu:
p. 0600 10 800 (1,96 e / min. + pvm.) 0600 10 020 (6,79 e / puh. + pvm.), www.lippupalvelu.fi
Lippupalvelun kautta lipun hintaan lisätään 2,5 e käsittelykuluja.

Ryhmäliput:
viihde@magnumlive.fi, 045 256 3009

Tuotanto MagnumLive 2014

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›