In English

MagnumLive

Umberto Marcato, Amadeus ja Milana konsertoimaan Pohjois-Suomeen

JULKAISTU 16/01/2018
Volare! Umberto Marcato, Amadeus Lundberg, Milana Misic

Menestystä niittäneitä Volare – italialainen ilta -konsertteja nähdään helmi-maaliskuussa vihdoin Pohjois-Suomessa. Italiasta Suomeen saapuva iskusävelmien legenda Umberto Marcato, sekä mainetta niittäneet, syvien tunteiden tulkki Amadeus Lundberg ja herkkätulkintainen laulajatar Milana Misic, loihtivat konsertin, joka on nostalgiaa tulvillaan. Konserteissa kuullaan iskusävelten kirjoa kultaisilta vuosikymmeniltä, tietenkin Umberton hittejä sekä mm. Olavi Virran ja Laila Kinnusen tutuksi tekemiä italialaisia lauluja, mm. Maruzella, Lazzarella ja Ciao Ciao bambina. Esitystä elävöittämässä on valokuvia ja ajanhenkeä taustaprojisointina toteutettuna.

– Guaglione, oli ensimmäinen Suomessa kuultu levytykseni, muistelee Umberto Suomea ja uraansa.
– Suomeksihan kappale on nimeltään kaikille varmasti tuttu Poika varjoiselta kujalta. On hienoa päästä jälleen esiintymään ja juhlistamaan vuonna 1956 alkanutta uraani. Nyt pohjoisessa Suomessa ja ensi kertaa myös Suomen Lapissa Rovaniemellä. Se on varmasti eksoottinen paikka, iloitsee Umberto, joka kiertueen jälkeen vetäytyy takaisin Italiaan, Padovaan.

Kevään 2018 kiertue:

ke 28.2. Madetoja, Oulu klo 19
to 1.3. Kaukametsä, Kajaani klo 19
pe 2.3. Kuusamo-talo, Kuusamo klo 19
su 4.3. Korundi, Rovaniemi klo 15

Suomalaiset 50- ja 60-luvulla levytyksillään ja esiintymisillään villinnyt italialainen hurmuri Umberto Marcato on herättänyt viime aikoina suurta mielenkiintoa suomalaisten keskuudessa. Amadeus Lundberg on kiertänyt monien loppuunmyytyjen konserttien siivittämä. Hänen Puhu minulle rakkaudesta -albumi palkittiin kultalevyllä ja Emma-ehdokkuudella. Amadeuksen uusin albumi 2016 julkaistu Poika varjoiselta kujalta. Milana Misic julkaisi jokin aika sitten jo yhdeksännen albuminsa Linnun kokoinen ja hänet muistetaan myös äitinsä Laila Kinnusen esittämien laulujen uudelleen tutuksi tekemisestä, niin levyillä kuin konserteissa.


Kuvassa nuori Umberto Marcato

Italiassa Padovassa nykyään asuva Umberto Marcato ei suomalaiselle vanhan iskelmämusiikin ystäville juurikaan esittelyjä kaipaa. Hän nousi Suomen musiikkilistojen kärkeen jo vuonna 1957, jolloin hän teki myös kahden kuukauden Suomen kiertueensa. Nostetta hänen uralleen toi mm. Toivo Kärki, joka sävelsi hänelle aikoinaan hittikappaleita, mm. Marja-Leena ja Miksi puhelin ei soi.

Volare! -konsertin säestyksestä vastaa Juha Tikan orkesteri, special-vieraana Milan ”Miso” Misic, Milanan isä.

Lipunmyyntitiedot: www.magnumlive.fi/volare-italialainen-ilta

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›