In English

MagnumLive

TVOF 2020 kakkoselta Henry Frimanilta Kertokaa se hänelle -single

JULKAISTU 21/05/2021
Henry Friman, Kertokaa se hänelle

Henry Friman sijoittui toiseksi vuoden 2020 The Voice of Finland -kilpailussa Juha Tapion tiimissä. Upeaääninen laulaja esitti kilpailussa vahvoja tunnepitoisia lauluja, jotka sulattivat niin tuomarien kuin katsojien sydämet. Tulkinnat saivat useamman kerran yleisön nousemaan ylös ja osoittamaan suosiotaan. Kertokaa se hänelle, Katson sineen taivaan, Puhu hiljaa rakkaudesta, Romanssi. Finlandia

Spotify / Youtube

Nyt Henry haluaa julkaista kilpailussakin kuullun kappaleen, ikimuistoisen Mauno Kuusiston vuonna 1959 levyttämän italialaisen romanssin Kertokaa se hänelle.

– Aikakauden musiikki yleisesti on minulle erityisen rakasta. Haluan herättää vanhoja, hienoja, isoja lauluja taas jälleen henkiin. Haluan että musiikkini herättää vahvoja tunteita ihmisissä, kertoo Henry, jonka laulajasuvusta löytyy muitakin iskelmätähtiä, kuten pikkuserkkunsa Rainer Friman.

Esikuvikseen Henry mainitsee mm. Olavi Virran, Kari Tapion, Elviksen ja Tom Jonesin. Vahva musiikillinen vaikuttaja on ollut myös Katri-Helena.

Syksyllä Henry nähdään ”Aavan meren tuolla puolen – Reijo Taipale” -konserttikiertueella. Keikoilla Henryn rinnalla soittaa Jani Heleniuksen liidaamana Roulette-orkesteri, joka muistetaan myös  Reijo Taipaleen orkesterina.

– Voidaan sanoa, että elän ja hengitän musiikkia, kertoo Henry. – En ole mikään hyvä puhuja, mutta musiikki on se minun sydämeni kieli. Odotan, että pääsen esiintymään ja tulkitsemaan mitä upeimpia lauluja estradeilla. 

 

Henry Friman – Kertokaa se hänelle (Dicitencello vuie), cds
FIMGM2100007 / MGM-556
Julk. 21.5.2021
Säv. Rodolfo Falvo, san. Enzo Fusco, suom. san. Sauvo Puhtila
2021 Magnum Music / MagnumLive Oy                                                                                                                           

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›