In English

MagnumLive

Tommi Soidinmäen Yhdeksäs elämä -albumi julkaistaan 10. lokakuuta

JULKAISTU 02/10/2014
Tommi Soidinmäki

10-vuotisjuhlaa viettävän Tommi Soidinmäen Yhdeksäs elämä -albumi julkaistaan 10. lokakuuta, Onnemme Kyyneleet -konserttikiertue alkaa 5. lokakuuta.

Tommi Soidinmäki juhlistaa tänä vuonna kymmenvuotista taiteilijauraansa. Juhlavuoden kunniaksi Tommi julkaisee uuden albumin. Yhdeksäs elämä -levyn julkaisupäivä on perjantai 10. lokakuuta, mutta albumi on ennakkomyynnissä jo juhlavuoden konserttikiertueella, joka alkaa sunnuntaina 5.10.2014.

Yhdeksäs elämä -pitkäsoiton kappaleiden taustalta löytyy mielenkiintoisia ammattilaisia, mm. Tuure Kilpeläinen (Häälaulaja), Kassu Halonen, Kisu Jernström, Vexi Salmi (Pyydä vain) ja Petri Somer (Sanojeni mittainen). Tommi Kalenius, joka on tehnyt albumin nimikkokappaleen Johanna Vuoksenmaan kanssa, on ollut mukana lisäksi kolmessa muussa kappaleessa. Levyllä vierailee Saija Tuupanen, jonka kanssa Tommi on levyttänyt dueton Myrskyn jälkeen kirkastuu (Calm After The Storm). Kappale sijoittui tämän vuoden 2014 Eurovision kilpailussa kakkoseksi hollantilaisen laulajaduo The Common Linnetsin (Ilse DeLange ja Waylon) esittämänä.

Levyn ainoan coverin Pyydä vain on aikoinaan levyttänyt legenda Kirka.

– Nyt julkaistaan siis kuudes albumini. Olen kappalevalintoihin tosi tyytyväinen. Käyn aina albumia suunnitellessani harkiten läpi mahdollisia covereita ja kelpuutan mukaan ainoastaan sellaisen kappaleen, jota ei ole loppuun ajettu. Pyydä vain on ainoa lainattu biisi ja sen on levyttänyt ainoastaan Kirka. Upea kappale. Muut kappaleet ovat uusia minulle tehtyjä, kertoo Tommi ja iloitsee juhlavuodestaan:

– Enpä olisi osannut vuonna 2004 arvata tangokuninkuuden myötä, että pikkupoikana haaveilemasta urasta tulisi totta. Toki vuosien varrelle on mahtunut kivikkoisempiakin reittejä, mutta olen aina jaksanut uskoa siihen, että kaikella on tarkoituksensa, ja kun vain jaksaa tehdä töitä nöyrällä asenteella ja haastaa itseään, niin jossain kohtaa se palkitaan.

• Katso Tommin uusin Häälaulaja -musiikkivideo
• Kuuntele Myrskyn jälkeen kirkastuu Youtubessa

Yhdeksäs elämä -albumi
1. Yhdeksäs elämä
2. Häälaulaja
3. Myrskyn jälkeen kirkastuu
4. Laiskan pojan lauantai
5. Katselkaa taivaalle iltaisin
6. Riita ihmemaassa
7. Sanojeni mittainen
8. Valoa reunat
9. Peluri
10. Pyydä vain
11. Yhdeksäs elämä – remix
c & p 2014 Magnum Music Oy / Musiikkifarmi Oy
MGM-359

Onnemme Kyyneleet -konserttikiertue starttaa 5. lokakuuta

Kaksi vahvaa iskelmäartistia Tommi Soidinmäki ja Saija Tuupanen yhdistävät musiikilliset voimansa konserttikiertueella. Kiertue starttaa Joensuusta sunnuntaina 5. lokakuuta 2014. Vantaan konsertissa vierailijana kuullaan Eija Kantolaa.

su 05.10 Joensuu, Carelia-sali
su 12.10 Vantaa, Martinus – vierailijana Eija Kantola
pe 24.10 Saarijärvi, Monitoimihalli
ke 05.11 Ylivieska, Akustiikka
to 13.11 Varkaus, Warkaussali
to 20.11 Kiuruvesi, Kiurusali
su 30.11 Seinäjoki, Seinäjoki-sali
pe 05.12 Turku, Sigyn-sali (itsenäisyyspäivän aatto)

Saijan ja Tommin urat starttasivat Tangomarkkinoilla kymmenisen vuotta sitten, Tommin vuonna 2004 ja Saijan 2003, jolloin he voittivat Tangomarkkinat-laulukilpailun.

– Yhteinen juhlistus tuntuu luontevalta, koska olemme aiemminkin tehneet yhdessä tiivistä yhteistyötä. mm. Suuri Tangomusikaali -esitysten ja monien joulukonserttien tiimoilta. Kesällä olimme molemmat mukana Yes Sir antaa polttaa -musikaalissa. Meitä on verrattu jopa aikamme Armiin ja Dannyyn, kun teemme kimpassa niin paljon erilaisia juttuja, nauraa Tommi leveästi.

Kiertueen nimeksi on valittu tango Onnemme kyyneleet ja artistit haluavat sillä osoittaa kunnioitusta Tangomarkkinoille, taholle, jonka avulla heidän uransa starttasi. Onnemme kyyneleet on Tangomarkkinoiden 25. juhlavuoden kunniaksi sävelletty kappale.

Konsertissa Tommi ja Saija haastavat itsensä yleisön edessä. Kyseessä ei siis ole pelkkä tangokonsertti, vaikka nostalgisia tangojakin luonnollisesti konsertissa kuullaan. Mukana on monipuolisia kappalevalintoja iskelmän ja jopa pop-musiikin saralta. Molemmat ovat uransa aikana tehneet jonkin verran musikaali- ja teatteriproduktioita ja he aikovat ottaa mukaan kiertueelle teatteriesityksistä saamiaan voimavaroja, jopa show-elementtejä. Luvassa on siis yllätyksellinen kiertue.

Kiertueella musiikista vastaa Tommin Energia-band vahvistetulla kokoonpanolla:
Niko Saloheimo, kapellimestari/piano / Petri Hokkanen, kitara / Ari-Pekka Laukkanen, basso / Juho Karppinen, rummut / Sanna Kokko, viulu / Aki Metsälä, haitari/koskettimet.

Konsertit klo 19, poikkeuksena sunnuntait klo 16.
Liput alk. 26 e.
Tapahtuman sivut:
www.magnumlive.fi/onnemmekyyneleet2014

 

 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›