In English

MagnumLive

Tomi Metsäketo MAMMA MIA! -hittimusikaaliin

JULKAISTU 12/09/2017

Tomi Metsäketo on mukana alkuperäisessä, suomeksi käännetyssä MAMMA MIA! –hittimusikaalissa, joka saa ensi-iltansa keväällä 2018. Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen mm. Lontoon West Endillä ja New Yorkin Broadwayllä vuosikymmeniä menestyksekkäästi pyörinyt yli 60 miljoonalle katsojalle esitetty MAMMA MIA! –musikaali saapuu Helsinkiin toukokuussa.

MAMMA MIA! tuotetaan nyt ensimmäisen kerran suomeksi. Maailman menestyksekkäimmän musikaalin käsikirjoitus ja Abban kirjoittamat laulut ovat käännetty suomeksi ja näyttämöllä esiintyvät kotimaiset huippunäyttelijät, laulajat ja tanssijat. Tomi Metsäketo esittää yhtä pääroolihahmoa, ”Sofian isäehdokas” Samia. Rooleissa nähdään myös mm. Petra Pääkkönen, Laura Voutilainen ja Niina Tapio.

MAMMA MIA! :n ensi-ilta on 4. toukokuuta 2018 Messukeskuksessa, Amfi-teatterissa Helsingissä. (www.mamma-mia.fi)

Mamma Mia, musikaali, Helsinki. Tomi Metsäketo, Messukeskus

Katso Tomin haastattelu Ruutu.fi

Upeasta äänestään ja eläytymiskyvystään tunnettu Tomi Metsäketo on nähty monissa menestysmusikaaleissa ja oopperoissa, mm. Les Misérables, The Sound of Music, Me and My Girl, Calypso ja Titanic.

Upeiden levyjensä myötä (Primo, Tummaa samettia, Eternamente, Roma, Rakkautta vain) Tomi on ollut ehdolla Emma-palkinnon saajaksi kolmesti. Vuonna 2010 ilmestyi joululevy Kuului laulu enkelten ja vuonna 2011 kokoelma-albumi Kaikki parhaat. Ensilevytys toi kultaa, seuraava platinaa. Myös joululevy saavutti platinarajan.

Suomen 2006 Euroviisu-finaalista Tomi sijoittui toiseksi. Muista paljon julkisuutta saaneista menestyksistä mainittakoon mm. Tanssii tähtien kanssa -voitto.

Jo useana vuonna Tomi on kiertänyt konserttikiertueen merkeissä ympäri Suomen. Hänen rinnallaan on nähty monia eturivin artisteja. Kuului laulu enkelten -joulukirkkokiertueet ovat kuuluneet myös monivuotiseen perinteeseen. Viimeisimpiä kiertueita ovat olleet Tuliset tenorit ja Sopraanot Metsäkedolla.

Musiikki on kulkenut Tomin rinnalla pitkään. Nuoruusvuosina hän oli mukana maineikkaassa Cantores Minores -kuorossa. Hän on opiskellut klassista laulua mm. Sibelius Akatemiassa, Helsingin Konservatoriossa ja myös pitkään Italiassa Tina Scapinin johdolla.

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

Liity MagnumLive postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›