In English

MagnumLive

Teuvo Oinas teki Vuoden albumin

JULKAISTU 02/01/2017
Teuvo Oinas

Teuvo Oinas on voittanut paikallisradioiden Vuoden 2016 Levy -äänestyksen albumillaan Suomalainen tango.

30 vuotta sitten Tangokuninkaaksi kruunatun Teuvo Oinaan Suomalainen tango valittiin jo aiemmin heinäkuussa paikallisradioiden Kuukauden Levyksi. Albumia on kiitelty perinnetietoisuudesta, se antaa kansalle mitä kansa haluaa. Syksyllä 2016 Teuvo pokkasi myös Vuoden Tanssittaja -tittelin.

Radiotoimittajien kokemusten mukaan suomalaiset haluavat tangonsa lähes muuttumattomana. Pakonomaiset kokeilut tangon ”uudistamiseksi” eivät ole onnistuneet. Teuvo Oinas on kerännyt kiitosta siitä, että rohkenee tehdä rehellistä suomalaista tangoa

– Levy on kunnianosoitus suomalaiselle perinteiselle tangolle, johon on ladattu suuret tunteet, sekä osa suomalaisen tangon historiaa. Sielukas ja ammattitaidolla tehty levy, jossa Teuvo Oinaan tangoääni on parhaimmillaan. Tämä levy johdattaa tanssilavoille ja sopii juroimmankin suomalaisen tunteiden tulkiksi. Suomalainen tango kuuluu lajissaan ”korvamatotangoihin”.
Reijo Glad / Radio Sandels

– Kun laulaja lähtee haastamaan lajinsa legendoja ja onnistuu siinä täydellisesti, niin takana täytyy olla kilometrejä ja elämänkokemusta. Teuvo Oinas laulaa upeasti, kuin jokainen laulu olisi omakohtaisesti eletty ja koettu. Kuunnelkaa esimerkiksi Kotiseutu Pohjolassa, joka koskettaa muitakin kuin lappilaisia.
Pentti Teräväinen / Radio Musa

Levyltä löytyy mm. Teuvon itsensä sanoittamia ja säveltämiä upeita kappaleita. Kappaleiden sovituksista on vastannut Taisto Lunkka.

Teuvo Oinas, Suomalainen Tango, Vuoden levy

 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›