In English

MagnumLive

Teemu Roivainen julkaisee studiolevyn Vanha liekki

JULKAISTU 11/10/2017
Teemu Roivainen, Vanha liekki, CD

Teemu Roivainen julkaisee studiolevun nimeltään Vanha Liekki perjantaina 10. marraskuuta. Levyllä on mukana duetto Diandran kanssa.  Teemu keikkailee ahkerasti läpi vuoden – joulukonserttikiertue Diandran kanssa joulukuussa.

Teemu Roivainen, Vuoden 2014 Tangokuningas, julkaisee uuden studiolevyn Vanha liekki 10.11.2017. Kyseessä on jo Teemun kolmas soololevy. Vanha liekki sisältää vanhoja, upeita ja klassisia iskelmäkappaleita, joilla Teemu kunnioittaa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta. Albumilla on myös kuusi uutta sävellystä, jotka Teemu on kirjoittanut yhdessä ystävänsä ja yhteistyökumppaninsa Leevi Laurin kanssa. Uudet kappaleet he ovat säveltäneet vanhaa suomalaista sävellys- ja sanoitusperinnettä mukaillen ja kunnioittaen. Tästä juontaa nimensä myös albumin nimi Vanha liekki.

– Vanhat iskelmät edustavat minulle menneisyyden pilvilinnaa ja suomalaisen iskelmämusiikin kultaisinta aikaa, Teemu kertoo. – Isojen orkesterisovitusten rooli on tällä albumilla merkittävä ja haluankin kiittää orkesterisovitusten tekijöitä sekä levyllä soittavia huippusoittajia.

Vanhoista iskelmäklassikoista mainittakoon Love Story -elokuvan tunnuskappale Rakkaustarina, Topi Sorsakosken hitit Haavekuva ja Olet kaikki, Kari Tapion suomentama ja esittämä Kuin taivaisiin (You Raise Me Up) sekä Carolan ikoninen Rakkauden jälkeen. Diandran kanssa tehty duetto on kaunis käännöskappale Caruso. Omista kappaleistaan Teemu haluaa mainita erikseen kappaleet Mona Lisan hymy, Ethän sä koskaan sekä Siivet, joka on valikoitu albumin singleksi osittain siitäkin syystä, että hän aikoo keskittyä jatkossa enemmän oman musiikin tekemiseen.

Levyn synnystä Teemu kertoo seuraavaa:

– Tämä vuosi on ollut minulle tähän mennessä kiireisin omien esiintymisien suhteen ja albumin tuottaminen keikkojen ohessa on ollut suuri haaste. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Laatu on minulle musiikin tekemisessä tärkein lähtökohta ja laadun ovat mahdollistaneet kaikki, joiden kanssa saan ja olen saanut musiikkia tehdä. Suurimmat esikuvani ovatkin ihmiset, joiden kanssa olen matkani varrella musiikkia tehnyt. Haluan kiittää kaikkia heitä. Todella suuret kiitokset haluan osoittaa tietysti myös yleisölleni, jolle musiikkini omistan. Kunnioitan suuresti kaikkia, jotka tulevat kuuntelemaan musiikkiani keikoille tai kuuntelevat musiikkiani albumilta. Nöyrä kiitos ja kumarrus teille kaikille ja paljon onnea 100-vuotiaalle Suomelle!

Teemu keikkailee erittäin aktiivisesti läpi vuoden. Teemun kaikki keikat löytyvät: www.magnumlive.fi/teemu-roivainen

Teemu lähtee joulukuussa Diandran kanssa joulukonserttikiertueelle. Syttyy valot tuhannet -kiertue alkaa maanantaina 11.12.2017 Valkeakoskelta ja päättyy 22.12.2017 Hämeenlinnaan. Lue lisää Syttyy valot tuhannet -joulukiertueesta.

Vanha liekki on Teemun kolmas soololevy. Hän julkaisi ensimmäisen soololevynsä Sydämesi tyhjä huone vuonna 2015, jolloin häneltä ilmestyi myös duettolevy Tonight yhdessä Saara Aallon kanssa. Vuonna 2016 häneltä ilmestyi joululevy Pohjolan joulu.

Vanha liekki -levyn kappaleet:

1. Finlandia-hymni / 2. Rakkaustarina / 3. Mona Lisan hymy / 4. Haavekuva / 5. Kun aika on / 6. Olet kaikki / 7. Kuin taivaisiin / 8. Vanha liekki / 9. Ethän sä koskaan / 10. Caruso (Duetto yhdessä Diandran kanssa) / 11. Vuoksesi sun – Häävalssi / 12. Siivet
Jakelu: Sony Music Finland

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›