In English

MagnumLive

Tanssiorkesteri Syke lopettaa

JULKAISTU 16/08/2013
Tanssiorkesteri Syke

Tanssiorkesteri Syke lopettaa keikkailun uransa huipulla. Kaikenkaikkiaan Syke on ehtinyt tehdä 30-vuotisen uransa aikana tuhansia keikkoja ja takana on satoja tuhansia keikkakilometrejä. Sykkeen keikkakalenteri on tällekin vuodelle varattu täyteen ja yhtye onkin aina ollut tanssijärjestäjien luottoesiintyjä. Syke on ollut ahkera myös levytyksissään ja se julkaisi keväällä 2013 järjestyksessään kahdeksannen albuminsa Sykettä kerrakseen.

Nyt yhtye on tehnyt rankan päätöksen: Syke vetäytyy määräämättömäksi ajaksi tauolle tämän vuoden lopulla.

Yhtye kertoo itse päätöksestään näin:
– Ison ja vaikean päätöksen jälkeen Syke on päättänyt laittaa orkesteritoiminnan telakalle 1.12.2013 alkaen ennalta määräämättömäksi ajaksi ja tunnustella, mitä muuta elämällä on tarjota. Voi olla, että joskus Syke vielä palaa ”inspiraation lähteiltä” yhteen, mutta näiltä osin tarinalle kirjoitetaan päätöspiste, kertoo Vesa Ylösmäki, Sykkeen liideri ja solisti.

Syynä päätökseen ovat osittain yhtyeen jäsenten muut työkiireet. Kaikki tähän asti sovitut keikat tehdään normaalisti. Bändin viimeinen keikka heitetään 30.11.2013 Lohjan Tanhuhovissa.

Katso Sykkeen loppuvuoden keikkakalenteri.

– Kiitämme jo tässä vaiheessa yleisöä ja uskollisia fanejamme näistä monista vuosista ja saamastamme tuesta sekä hyvästä ja pitkästä yhteistyöstä ohjelmatoimisto MagnumLiven kanssa.

Syke ehti soittaa Suomen tanssilavoilla vuodesta 1984 alkaen. Ensi vuonna olisi yhtyeelle tullut täydet 30 vuotta täyteen. Pitkään uraan mahtuu myös useita levytyksiä. Syke on julkaissut viisi studioalbumia ja kolme kokoelmalevyä, joista uusin Sykettä kerrakseen, 24 parhaimman kappaleen kokoelma-levy ilmestyi keväällä 2013. Levyltä julkaistiin hienosti radiosoittoa mm. Radio Suomessa saanut Olet kaunein unelmain, joka on Hurriganesin uudelleen lämmitetty kasarihitti Just For You. Se sai Vesa Ylösmäen käsissä kauniin suomenkielisen tekstin. Kuuntele Olet kaunein unelmain -kappale Youtubessa.

Tämän vuoden keväällä nauhoitetun Sykkeen Lavalauantai-taltioinnin voi kuunnella Yle Areenasta.

www.syke.cd

www.facebook.com/sykeorkesteri

 

 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›