In English

MagnumLive

Tangomarkkinoilla ihastuttanut Mariam Sandhu julkaisee ensisinglensä: Valoa ikkunassa

JULKAISTU 22/07/2014
Mariam Sandhu, Tangomarkkinat 2014 finalisti

Kestilässä syntynyt ja nykyisin Laihian Perälän koulussa opettajana toimiva Mariam Sandhu ihastutti kuulijoita ja TV-katselijoita Tangomarkkinoiden finaalissa 2014. Tuomaristo menetti sydämensä Mariamin persoonalliseen ja ammattimaiseen laulutaitoon ja palaute on ollut ylistävää myös tangon ystävien keskuudessa. Mariamin äänestä voi kuulla sävyjä Tamara Lundin ja Laila Kinnusen laulutyylistä.

• Kuuntele Mariam Sandhu – Valoa ikkunassa Youtubessa.

Mariam itse kertoo taustoistaan seuraavaa:

– Synnyin Kestilässä, jossa pakistanilaissyntyinen isäni toimi kunnaneläinlääkärinä. Äitini on kotoisin Savosta Rautavaaran kunnasta, jossa olen myös asunut muutaman vuoden lapsuudessani. Itä-Suomen vaarat ja järvet ovat rakkaita sielunmaisemia, jonne hakeudun, kun haluan olla hiljaa luonnon keskellä.

– Äidin puoli suvusta on paljon muusikkoja ja äitini oli mukana järjestämässä Isoonkyröön musiikkikoulua. Minä tiesin heti haluavani soittaa viulua. Kotona soi myös piano, kitara ja haitari. Meillä laulettiin ja soitettiin koko ajan ja siskojen kesken jaoimme kuorostemmat. Olen valmistunut Kuula-Opistosta pääaineena viulu. Minulla oli opintopaikka Kokkolan ja Jyväskylän konservatorioissa, mutta OKL vei lopulta voiton, sillä halusin monipuolisen koulutuksen yliopistossa.

– Romuald Podlesnyn laulutunneilla käyn edelleen ja opin koko ajan uutta. Omia sävelmiä on syntynyt viime vuosina melkoisesti. Musiikki elää vahvasti arjessa mukana.

– En ole kokenut koskaan ”värillisyyttäni” negatiivisesti vaan suurena rikkautena. Moni ihmetteleekin, miten ensivaikutelma minusta muuttuu sen jälkeen, kun avaan suuni ja puhun täysin suomea – vielä usein leviäätti pohojanmaan murteella!

Ensimmäisenä sinkkuna Mariam Sandhu sai esitettäväksi 1961 Laila Kinnusen Euroviisufinaalissa esittämän Valoa ikkunassa, jonka Jarmo Tinkala on sovittanut hienoksi tangoversioksi. Suomalaisen iskelmätaivaan kirkkaimpiin tähtiin kuulunut Laila Kinnunen olisi täyttänyt tänä vuonna juhlavat 75-vuotta.

mariam_sandhu_vi_cds14

Mariam Sandhu, Valoa ikkunassa, CDS

Julk. 25.7.2014
kesto 4’01, MGM-352, FIMGM1400028
Säv. Eino Hurme, san. Sauvo Puhtila, sov. Jarmo Tinkala
Warner Chappel Music Finland
c & p Magnum Music 2014

(Kuva: Kari Martiala)

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›