In English

MagnumLive

Susanna Haavistolta uutta musiikkia

JULKAISTU 31/08/2014
Susanna Haavisto, Tässä iässä

30-vuotista taiteilijataivaltaan juhliva Susanna Haavisto julkaisee pitkän tauon jälkeen uutta musiikkia. Muusikkoystäviensä Anna-Mari Kähärän ja Lea Pekkalan kanssa levytetty Tässä iässä -albumi julkaistaan perjantaina 19. syyskuuta.

Levyjulkaisun lisäksi Susannan syksyä siivittää mm. Laulaja – Olavi Virta -musiikkiesitykset, joissa mukana Susannan lisäksi ovat Amadeus Lundberg ja Hannu Lehtonen. Susanna kuljettaa Virran elämän tarinaa esityksessä ja musiikista vastaa Juha Tikan orkesteri. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa niinikään Susanna Haavisto. Lue lisää kiertueesta: www.olavivirta100vuotta.fi

Tässä iässä -levyn lauluissa puhutaan taaksepäin katsomisesta, lapsuudesta ja vanhuudesta, iästä, naiseudesta ja elämän hauraudesta sekä parisuhteiden kivuista ja kasvusta. Konsertissa kolme naista kohtaa laulujen myötä elämän arki-asioita, joille on pakko nauraa tai itkeä. Tai vain ymmärtää.

Uuden levyn laulut ovat Anna-Mari Kähärän ja Haaviston puoliso Juha Tikan säveltämiä. Suurin osa sanoituksista on Haaviston käsialaa, mutta mukana on myös Anna-Leena Härkösen, Arto Mellerin ja Markku Salon tekstihelmet. Haavisto itse tunnustaa näyttelijänä lähtevänsä aina liikkeelle tekstistä.

”Kirjoitan aina ensin tekstin, mutta on hienoa kun tietää, millaista musiikkia niihin tulee syntymään, koska tunnen niin tarkkaan sekä Anna-Marin että Juhan sävelkielen. Näin teksti ja musiikki parhaimmillaan syntyvät oikeastaan limittäin. Tärkeää minulle ovat sanat, ajatukset, se, mikä tunne tai ajatus laulussa on. Rakastan suomen kieltä.”

Lue lisää levystä: susannahaavisto.fi

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›