In English

MagnumLive

Susan Ahon Pieniä albumi tänään julki – katso musiikkivideo

JULKAISTU 17/04/2020
Susan Aho, keikat, Värttinä, Kuunkuiskaaja

Värttinästä, Kuunkuiskaajista ja Nukketeatteri Sampostakin tuttu muusikko-laulaja-haitaristi Susan Aho on tehnyt musiikkia maailmanmusiikista lastenlauluihin sekä iskelmistä laulelmiin. Kansainvälisilläkin lavoilla jo vuosia esiintynyt Susan on kokenut artisti, joka on edustanut Suomea Euroviisuissa Oslossa, säveltänyt Värttinän jäsenenä musiikkia suurmusikaaliin The Lord of the Rings, sekä kiertänyt ympäri maailmaa eri kokoonpanojen kanssa.

• Spotify Pieniä eleitä • iTunes Pieniä eleitä
• Tilaa albumi www.magnumshop.fi

Nyt Susan Aho on säveltänyt ja kirjoittanut uusia lauluja. Debyyttialbumilla kuuluu Susanin monipuolisuus musiikintekijänä. Laulut lipuvat tyylistä toiseen muodostaen kuitenkin tasapainoisen kokonaisuuden ja tunnistettavan omintakeisen tyylin. Soolodebyyttialbumi ”Pieniä eleitä” julkaistaan pe 17.4.2020 ja sitä ennakoi nyt julkaistavat samanniminen ”Pieniä eleitä” -single ja -musiikkivideo. Ensimmäinen singlejulkaisu ja video ”Tulevaan” julkaistiin tammikuussa.

– Laulujen tekeminen on mulle paljon sellaista omien tunteiden tunnistamista ja ymmärtämistä. Arjen keskellä helposti vain suoriutuu käytännön asioista ja askareista päivästä toiseen, pysähtymättä kysymään, mitä minulle kuuluu tai kuuntelemaan omia tunteitaan ja tuntojaan. Olen saattanut tehdä elämässäni isojakin ratkaisuja täysin intuitiivisesti, miettimättä tai analysoimatta sen kummemmin, mikä siihen on johtanut, tai miksi toimin niin kuin toimin. Kun pysähtyy kirjoittamaan lauluja, se pakottaa kuuntelemaan itseään. Tällä levyllä on monta laulua, jotka kirjoitusvaiheessa ovat avanneet silmäni sen hetkisistä tilanteista ja tunteistani. Saatoin jopa ihmetellä tekstiä, mistä se tuli. Levyn laulujen kirjoitus on ollut itselleni terapiaa. Näiden laulujen äärellä on menty sisälle alitajuntaan ja tiedostamattomaan minään. Asioihin, joita en ole ehkä itsellenikään tohtinut sanoa.

Susan kertoo osasta kappaleitaan:

– Käsittelen lauluissani myös paljon ihmisten välistä kommunikointia, viestintää, vuorovaikutusta ja puhumattomuutta. Suomalaiset mielletään kansaksi, joka ei puhu eikä pussaa. Osittain se pitääkin paikkansa.

PUHU MINULLE, laulun sisältö on hyvinkin henkilökohtainen. Se on kokemus siitä miltä tuntuu, kun ei osaa, uskalla, halua tai yksinkertaisesti vain pysty puhumaan toiselle. Joskus sille kaikkein läheisimmälle on vaikeampi puhua kuin ventovieraalle.

PIENIÄ ELEITÄ, levyn nimibiisi kertoo siitä miten paljon me viestimme toisillemme myös ilman sanoja. Sanomatta sanaakaan, saatat tehdä asiat hyvinkin selväksi toiselle. On kyse sitten ihastumisesta, vihasta, ärtymyksestä, kateudesta, ahdistuksesta, onnen tunteesta, ylpeydestä. Mistä vaan. Pienet eleet, katseet, huokaukset, kehonkieli, asennot, ilmeet, kaikilla näillä me viestimme toisillemme kokoajan. Tiedostaen tai tiedostamatta.

NÖYRÄ POIKA laulun synnytti ärtymys nykyajan tapaan luoda epätodellisia kuplia ja jopa uskoa niihin. Some maailma on luonnut ns Barbi ja Ken illuusion. Luodaan illuusioita että aina menisi tosi hyvin. Kiiltokuvamaista kauneutta, menestystä ja ihailua riittää. Haetaan epätodellisilla illuusioilla huomiota ja ihailua. Joskus se tuntuu menevän överiksi ja levitetään todella valheellisia mielikuvia itsestään ja elämästään. Aletaan jopa itse uskoa niihin.

Susan Aho, levy, Pieniä eleitä

CD: Pieniä eleitä, julk. 17.4.2020

1.   TULEVAAN
2.   PIENIÄ ELEITÄ 
3.   PUHU MINULLE 
4.   NÖYRÄ POIKA 
5.   EKSYNYT 
6.   KAUNIS KUVA
7.   RIUTUNUT SYDÄN 
8.   YKSINÄISYYS 
9.   PÄÄSTÄ IRTI 
10.  KADUNKULKIJA 

Tuotanto: Me & Music Oy

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›