In English

MagnumLive

Susan Ahon debyyttisoolosingle ja musiikkivideo: Tulevaan

JULKAISTU 10/01/2020
Susan Aho, Värttinä, Kuunkuiskaajat

Värttinästä ja Kuunkuiskaajista tuttu muusikko-laulaja-haitaristi Susan Aho on tehnyt musiikkia maailmanmusiikista lastenlauluihin sekä iskelmistä laulelmiin. Kansainvälisilläkin lavoilla jo vuosia esiintynyt Susan on kokenut artisti, joka on edustanut Suomea Euroviisuissa Oslossa, säveltänyt Värttinän jäsenenä musiikkia suurmusikaaliin The Lord of the Rings yhdessä maailmankuulun intialaisen säveltäjä A.R. Rahmanin kanssa, sekä kiertänyt ympäri maailmaa eri kokoonpanojen kanssa. Edelleen Susan keikkailee myös Värttinän kanssa, mutta julkaisee nyt soolomusiikkia.

Spotify • iTunes

Susan Aho on säveltänyt ja kirjoittanut uusia lauluja, jotka ovat artistin itsensä mielestä hänelle sitä kaikkein ominta musiikkia. Ensimmäinen singlejulkaisu nimeltään Tulevaan julkaistaan tammikuun 10. päivä. Se ennakoi vuoden 2020 keväällä julkaistavaa täyspitkää soolodebyyttialbumia.

– Tulevaan -laulun tekstin idea syntyi aiemmin kirjoittamistani laineista; ”tuuli tuiskaa hiuksilla, viima viiltää iholla”. Hain viatonta nuorenparin ihastumisfiilistä: kun ei vielä uskalleta näyttää tunteitaan toista kohtaan. “Tule vaan – tulevaan” -sanaleikki syntyi vahingossa laulamisen yhteydessä. Yhdistelmä sopi hyvin laulun teemaan, hymyilee Susan, ja jatkaa:

– Levyni taiteellinen tuottaja Matti Kallio ehdotti varovaisesti, josko kokeiltaisiin kappaleeseen ihan erityyppistä, afrikkahenkistä lähestymistapaa. Olin innoissani rohkeasta ideasta. Matti ohjeisti bändiä, kuunneltiin Youtubesta afrikkamusaa, haettiin oikeaa poljentoa. Mikko Taipale taas veteli hirmuisella meinigillä perkkasettiään, ja koko bändi svengasi mahtavasti. Uusi tyyli istui kuin nenä päähän biisiin. Tulevaan-biisi nousi ihan uudelle tasolle.

Susan Aho, Värttinä, Kuunkuiskaajat, Tulevaan

Tulevaan, cds / Julk. 10.1.2020
Levykoodi: 3BB002
ISRC: FI-3MB-19-00001
Säv. Antti Ruutu & Susan Aho,
san. Susan Aho, sov. Matti Kallio

Tuotanto: Me & Music Oy
Markkinointi: MagnumLive Oy

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›