In English

MagnumLive

Someron Esakalliolla tänä kesänä ensi kertaa ”Suvisunnuntai”-musiikki- ja huumorinäytöksiä

JULKAISTU 20/05/2014
Esakallio, Kesäteatteri, Suvisunnuntait, Matinea

Someron Esakalliolla järjestetään ensi kertaa tänä kesänä 2014 musiikkiesityksiä ja huumorinäytöksiä kesäteatterityyliin. Illat kantavat nimeä Esakallion Suvisunnuntait.

Tanssilavana tunnetun Esakallion estradilla nähdään mm. Olavi Virran musiikkiesitys, jota vauhdittavat Amadeus Lundberg, Susanna Haavisto ja Hannu Lehtonen sekä Junnu Vainion lauluihin perustuva Mainio Juha Vainio -musiikkiesitys, jonka tähtinä nähdään Jore Marjaranta, Tapio Liinoja ja Olli Ahvenlahti. Suomi-filmien tunnelmiin kuulijat johdattaa Arja Korisevan ja Hannu Lehtosen siivittämä Suomi-Filmin Sävelin. Kesäiltojen huumoripitoisista näytöksistä vastaavat mm. Pirren ja Hansun Fakta homma ja Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa.

– Esakallion lavaa on viime vuosia uudistettu ajanmukaiseen kuntoon ja mm. äänentoistoon on panostettu, iloitsee Matti Oksanen, Esakallion lavaisäntä.
Olemme miettineet monenlaisten tapahtumien järjestämistä ja miten nostaisimme lavan käyttöastetta. Olisi sääli jättää hyödyntämättä lavan käyttöä muina kuin tanssi-iltoina. Nämä kesäteatterityyliin järjestetyt, yleisön mukaansa tempaavat musiikki- ja huumoriesitykset ovat juuri sitä, mitä olemme etsineet. Tavoitamme näillä myös muita kuin tanssimusiikin ystäviä, tansseja kun ei voida joka ilta järjestää. Toivottavasti väki löytää näihin esityksiin ja saamme Somerolle uusia viihde- ja kulttuurielämyksiä – ja saamme tästä hienon ja jatkuvan perinteen.

– Tanssilavat, joilla muutenkin käy musiikinystäviä, tarjoavat hyvät puitteet tuottamiemme musiikkiesitysten esittämiseen, kertoo tuottaja Vesa Puukari MagnumLivestä. – Myös muilla tanssilavoilla on herätty tämän tyyppiseen toimintaan ja olemme muillakin lavoille rakentamassa esityksiä, mm. Helsinki Paville ja Mäntsälän Suurlavalle.

Someron Esakallion kesän 2014 Suvisunnuntai-esityksiä:

su 13.7.
Fakta homma

Loimaan likat Pirre ja Hansu, eli suosikkinäyttelijät Eija Vilpas ja Riitta Havukainen, perehtyvät naisen logiikkaan tuulipukukansan puolestapuhujina. Ohjelmassa luvassa hervotonta ja suorapuheista huumoria yleisön, kuin esiintyjien kustannuksella.

su 20.7.
Mainio Juha Vainio

Kolmen taiteilijan Tapio Liinojan, Olli Ahvenlahden ja Jore Marjarannan tähdittämä mukaansatempaava musiikiesitys kertoo rakastetuin sanoin ja sävelin Juha Vainion monivivahteisesta elämästä. Musiikkiesityksessä kuulemme Juha Vainion rakastetuimmat laulut yhdistettynä harvemmin kuultaviin lauluihin. Mukana ovat mm. laulut Elämää ja erotiikkaa, Albatrossi, Sellaista elämä on, Vanha salakuljettaja Laitinen sekä monta muuta legendaarista sävellystä ja sanoitusta.

su 3.8.
Laulaja – Olavi Virta

Olavi Virran syntymästä tulee kuluneeksi vuonna 2015 juhlavat 100 vuotta. Juhlaesitys kertoo rakastetun laulajan tarinaa laulun, musiikin ja tarinoiden kautta. Olavi Virtana lavalla hehkuu kaksi artistia: Amadeus Lundberg ja Hannu Lehtonen ja kertojan roolissa nähdään Susanna Haavisto.

su 10.8.
Suomi-Filmin Sävelin

Esitys kertoo ikivihrein lauluin ja pienin tarinoin kotimaisen elokuvahistorian kulta-ajasta. Suomi-Filmin Sävelin -konsertissa on mukana kaikkien aikojen tangokuningatar Arja Koriseva ja konserttilavoilta tuttu suosikkibaritoni Hannu Lehtonen sekä Juha Tikan luotsaama SF-orkesteri. Ryhmä tuo estradille nostalgisen koosteen ikivihreistä elokuvasävelmistä, jotka ovat viihdyttäneet suomalaisia jo vuosikymmeniä.

su 17.8.
Ulla Tapaninen – Lava-ammuntaa

Ulla rakastaa ammuntaa. Ei kuitenkaan pyssyllä tai lehmää matkimalla, vaan tarjoamalla verbaalista tykitystä tärkeistä ja ajankohtaisista aiheista! Hesarin edesmennyt Jukka Kajava totesi Ryhmäteatterissa olleen ensi-illan jälkeen: ”Uskomaton suoritus, naseva, osattu, ja hurmaava ilmaisullisessa liioittelemattomuudessaan. Ensi-iltayleisö oli kuolla nauruun.”

Esitykset alkavat klo 19:00.

Ennakkomyynti: Tiketti, R-kioskit ja kaikkina tanssi- ja tapahtumailtoina Esakallion lipunmyyntipiste. Katso lipunhinnat myyntipisteiden sivuilta.

Lisätietoa: www.esakallio.net

Tapahtuman sivut: www.magnumlive.fi/esakallion-suvisunnuntait

Esakallion koko kesän ohjelma-anti löytyy nettisivuilta: www.esakallio.net

Esitykset tuottaa MagnumLive oy ja tapahtumat järjestetään yhteistyössä Esakallion kanssa.

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›