In English

MagnumLive

Sinulle ainoa on Hurman uusi single

JULKAISTU 27/09/2018
Hurma, iskelmä, orkesteri

Hurman syyskausi starttasi juuri ansaitun loman jälkeen, jonka aikana palauduttiin kesän kiihkeästä keikkarytmistä. Syksyn kalenteri on tupaten täynnä, mutta mukaan mahtuu uuden kappaleen julkaisu: Sinulle ainoa. Tekstin ja sävellyksen takana on lauluntekijä Annika Aakkula, joka on uusi tulokas biisintekorintamalla.

• Kuuntele Spotify / Deezer / iTunes  / Youtube

– Annika on mielestäni päässyt sanoituksellaan asian ytimeen. Ehkäpä apuna on ollut, että hän on käynyt keikoilla kuuntelemassa meitä ja tuntee tyylimme. Lopputuloksena on kappale, joka on aistikas ja herkkä suomalaiseen mielenmaisemaan sopiva, mutta sovitukseltaan mahtipontinen, kertoo Hurman solisti Jarno Ollikainen.

– Sinulle ainoa syntyi pianon ääressä, niin kuin useimmat biisini. Kehittelin haikeaa melodiaa laulaen improvisoiden tarinaa. Kertosäe napsahti lähes kerrasta kohdalleen. Sen ympärille kirjoitin säkeistöjä pikkuhiljaa. Syntyi kirpeänsuloinen erotarina, kertoo kiuruveteläinen Annika Aakkula, jonka lauluja ovat esittäneet myös Hunajamelonit ja Vanaja Big Band. – Kun päätin tarjota tätä kappaletta eteenpäin, haluaisin kuulla sen Hurman esittämänä. Se oli pöytälaatikkoon lauluja tehneelle iso haave. Mutta se toteutui.

Rumpali Henri Lehikoinen valottaa kappaleen valmistumista:

Sinulle ainoa -kappaleen äänitysprosessi oli mielenkiintoinen. Alkuperäisellä demolla kappale oli laulettu vain pianon säestyksellä, mikä jätti varsin paljon sijaa mielikuvitukselle ja luovuudelle. Tällä kertaa bändi sai vapaat kädet tehdä kappaleesta oman näköisensä version. Biisi on käytännössä sovitettu alusta loppuun studiossa yhdessä bändin ja taiteellisen tuottajan Petri Munckin kanssa. Annikan asettama ainoa ehto oli, että laulun tekstiä tai melodiaa ei muuteta.

– Olemme keikkaseteissä suosineet melko mahtipontisia sovituksia, joten oli luontevaa viedä biisin soundimaailmaa enemmän siihen suuntaan, tuhoamatta kuitenkaan sen herkkyyttä. Lopputuloksessa keskeistä on edelleen sekä koskettava teksti että kaunis melodia, jota tukee moderni ja muhkea soundimaailmaa.

– Hurman syyskausi starttasi parin viikon loman jälkeen, jolloin ladattiin akkuja tiivistä loppuvuotta varten. Koko alkuvuoden kestäneen pitkän keikkatauon jälkeen uudistimme reippaasti ohjelmistostamme, mikä herätti yleisössä hiukan ristiriitaisia tuntemuksia. Saamamme palautteen myötä kävi nimittäin ilmi, että yleisön toiveena oli nimenomaan kuulla Hurman vanhempaa ohjelmistoa ja etenkin Hurman levyttämiä omia originaalikappaleita Jarnon laulamana. Vastasimme tähän huutoon palauttamalla vanhoja biisejä aktiiviohjelmistoon sekä lisäämällä omia kappaleita sopivissa määrin sekaan. Ennakkokuunteluiden perusteella Sinulle ainoa kappaletta tullaan varmasti kuulemaan syksyn keikoilla heti julkaisun jälkeen.

Hurma: Jarno Ollikainen (laulu, basso), Harri Arvila (harmonikka, accordina, perkussiot), Henri Leikoinen (rummut), Aleksi Autere (kitara), Harri Hautaniemi (koskettimet)

Hurma, Sinulle ainoa

Hurma – Sinulle ainoa, cds
Julk. 27.9.2018  / MGM-499 / FIMGM1800067   
Säv. & san. Annika Aakkula, sov. Petri Munck, Hurma / Tuotanto: Petri Munck / Masterointi: Chartmakers, Henkka Niemistö
MagnumLive 2018

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›