In English

MagnumLive

Saija Tuupaselle Vuoden raportoija -tunnustus

JULKAISTU 12/09/2017
saija tuupanen, teosto, palkinto, vuoden raportoija

Musiikintekijät ja -kustantajat jakoivat tiistaina 12.9. Vuoden raportoija 2017 –tunnustuksen laulaja Saija Tuupaselle, jonka tulkinnat ja ohjelmisto keräävät yleisöä ympäri Suomen keikkapaikoille. Musiikkialan tunnustus myönnettiin Tuupaselle aktiivisesta ja esimerkillisestä toiminnasta elävän musiikin saralla sekä esitetyn musiikin raportoinnista Teostolle.

• Katso kuvia tilaisuudesta >>

Tangokuningattareksi sekä Vuoden tanssittajaksi valittu Saija Tuupanen on vuosien mittaan esittänyt runsaasti kotimaisia kappaleita, jotka ovat muun muassa Esa Niemisen, Pertti Haverisen, Jukka Immosen, Kikka Laitisen ja Joel Hallikaisen käsialaa.

– Tanssimusiikissa ohjelmiston pitää olla monipuolista. Ohjelmisto suunnitellaan keikkakohtaisesti ja siinä pitää olla draaman kaari mietittynä. Yleisölle pitää löytyä monenlaisia tanssilajeja, kuten hidasta valssia, rokkia tai sambaa.

Tuupanen on tehnyt konserttien ja kiertueiden lisäksi vuosittain myös jouluisia konsertteja. Hän on ollut mukana lisäksi musikaaleissa, kuten Suuri Tangomusikaali, Yes Sir antaa polttaa ja Kaunis Veera.  Tämän vuoden keikkamäärät konsertteineen nousevat yht. 160:een. Lisäksi Saijaa työllistävät 23 teatterinäytöstä (Kaunis Veera / Yes Sir saako soittaa). Albumeja on kertynyt useita, uusimpana Saija Tuupanen 20 suosikkia ja täksi kesäksi julkaistu single Haaveiden yö.

Vuoden raportoija -tunnustuksen Saija Tuupanen sai arvokkaasta työstään musiikintekijöiden hyväksi. Lähettämällä esitysilmoitukset huolellisesti ja ajoissa hän on varmistanut, että Teosto voi kohdentaa tilitykset oikein kappaleiden tekijöille.

– Tunnustus on hieno asia ja olen erittäin kiitollinen musiikintekijöille. Esitysilmoitusten tekeminen on tärkeää ja niiden lähetys hoituu helposti keikan jälkeen. Olen myös todella onnellinen tästä työtilanteesta: musiikille ja keikoille riittää yleisöä. Ensi vuoden viikonloput ovat työkalenterissani jo varattuja.

Tuupanen kertoo kommunikoivansa paljon yleisön kanssa esiintymistilanteissa.

– Eri tanssipaikoissa käy hyvin erilaista yleisöä. Heidän merkityksensä esiintyjälle on valtavan tärkeä.

Keikkojen ja konserttien raportoinnilla on tärkeä merkitys musiikintekijöille, sillä artistien ja bändien lähettämien tietojen avulla Teosto maksaa korvauksia esitettyjen kappaleiden alkuperäisille tekijöille, kuten säveltäjille ja sanoittajille. Monet säveltäjät ja sanoittajat eivät esiinny itse lainkaan, joten esityksistä maksettavat korvaukset ovat heille tärkeää tuloa.

Tunnustuspalkinnon Saija Tuupaselle antoivat Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry, Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry, Suomen Säveltäjät ry ja Suomen Musiikkikustantajat ry.

Vuoden raportoija -tunnustuksella halutaan kunnioittaa sellaisia esittäjiä ja tapahtumien järjestäjiä, jotka hoitavat musiikkitietojen ja lipputulojen raportoinnin mallikkaasti.

Edellisinä vuosina Vuoden Raportoija -tunnustuksen ovat saaneet mm. Suvi Teräsniska ja Yö-yhtye.

Tunnustus jaettiin Suomen Musiikkikustantajien tilaisuudessa, jossa jaettiin myös palkinnot kategorioissa: vuoden biisi, vuoden vientiteko, vuoden taidemusiikin säveltäjä ja kevyen musiikin tekijä.

• Osta Saija levyt MagnumShopista.

 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›