In English

MagnumLive

Saija Tuupaselle Kullervo Linnan Säätiön palkinto

JULKAISTU 24/11/2021

Juuri uuden Kuurasydän-albumin julkaissut Saija Tuupanen voitti tänä syksynä Syksyn Sävel -palkinnon, ja hänet nähtiin suositussa Masked singers -tv-ohjelmassa Yksisarvisen pukuun sonnustautuneena. Nyt hän on saanut arvostetun Kullervo Linnan Säätiön -palkinnon (2021).

Vuosittain Linnan syntymäpäivänä 24.11. julkistettavat palkinnot (2 000 €) myönnetään tunnustuksina ansioista kotimaisessa viihde- ja tanssimusiikissa. 

Kullervo Linnan Säätiön palkintoperustelut

Saija Tuupanen on monipuolinen laulaja ja ahkera keikkailija, jonka korkea työmoraali ja ammattimainen ote muusikon työhön on poikinut Teoston merkittävän Vuoden Raportoija -palkinnon. Uupumattoman keikkailun lisäksi Tuupanen on ulottanut osaamisensa myös teatterilavoille. Hän on kantanut upeasti Tangokuningattaren kruunua tullen valituksi myös Vuoden tanssittajaksi. 

Kullervo Linna -palkinnon taustaa

Vuonna 1987 kuollut säveltäjä, kapellimestari ja muusikko Kullervo Linna säätiöi tekijänoikeuskorvauksensa jaettavaksi tunnustuspalkintoina ja apurahoina musiikin tekijöille ja muusikoille. Säätiö on myöntänyt palkintoja vuodesta 1988 saakka. Toinen palkinto jaettiin tänä vuonna laulaja-lauluntekijä Anna Kokkoselle

Vuonna 2019 Kullervo Linnan Säätiö sulautui Georg Malmstén -säätiöön. Linna-palkitut vuonna 2020 valitsi Georg Malmstén -säätiön hallitus.

 

 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›