In English

MagnumLive

Saija Tuupanen & Tommi Soidinmäki: yhteissingle ja konserttikiertue

JULKAISTU 03/09/2014
Onnemme Kyyneleet, Myrskyn jälkeen kirkastuu, Saija Tuupnan, Tommi Soidinmäki

Saija Tuupanen ja Tommi Soidinmäki yhdistävät voimansa. Tulossa on yhteinen kymmenen paikkakuntaa kattava konserttikiertue ja ensimmäinen yhteissingle.

Molempien urat starttasivat Tangomarkkinoilla kymmenisen vuotta sitten, Tommin vuonna 2004 ja Saijan 2003, jolloin he voittivat Tangomarkkinat-laulukilpailun.

– Yhteinen juhlistus tuntuu luontevalta, koska olemme aiemminkin tehneet yhdessä tiivistä yhteistyötä. mm. Suuri Tangomusikaali -esitysten ja monien joulukonserttien tiimoilta. Meitä on verrattu jopa aikamme Armiin ja Dannyyn, kun teemme kimpassa niin paljon erilaisia juttuja, nauraa Tommi leveästi.

– Tänä kesänä meitä on työllistänyt yhteinen Yes Sir, antaa soittaa! -musiikkinäytelmä, jatkaa Saija.
– Tommin kanssa olemme kyllä tehneet poikkeuksellisen paljon artistiyhteistyötä. Yleisöpalautteista ollaan kuultu, että äänemmekin sointuvat kivasti yhteen, joten mikäpä tässä on omien keikkojen ohella esiintyä yhdessä ja käydä studiossa.

Myrskyn jälkeen kirkastuu on Eurovision -finaalin kakkonen

• Kuuntele Myrskyn jälkeen kirkastuu Youtubessa

Myrskyn jälkeen kirkastuu eli Calm After The Storm kuultiin ensi kertaa tämän vuoden 2014 Eurovision kilpailussa. Alkuperäisversio on hollantilaisen laulajaduo The Common Linnetsin (Ilse DeLange ja Waylon) kappale ja se edusti Alankomaita keväällä Eurovision laulukilpailujen finaalissa Tanskassa. Kappale sijoittui kilpailussa hienosti toiselle sijalle.

– Euroviisuja-kuunnellessa kappale kiinnitti huomiota, siinä oli kiva soundimaailma ja rytmiikka. Tuli heti mieleen, että tuo olisi kiva joskus levyttää. Tommi oli myös kuunnellut kappaleen ja esitti asian tuottaja Kalevi Puonnille. Kun hän sanoi ok, niin tässähän sitä nyt ollaan uusi sinkku kädessä, riemuitsee Saija.

– Kappaletta työstettiin tässä pitkin kesää. Detaljina voin vielä mainita, että olen tässä kappaleessa ensi kertaa sanoittajan roolissa!, iloitsee Tommi.

Saija Tuupanen, Tommi Soidinmäki, Myrskyn jälkeen kirkastuu

Saija Tuupanen & Tommi Soidinmäki – Myrskyn jälkeen kirkastuu
(Calm After The Storm)
Kesto 3’08 – FIMGM1400039 – MGM-354
Ilse DeLange, JB Meijers, Rob Crosby, Matthew Crosby, Jake Etheridge
Suom. san. Kalevi Puonti & Tommi Soidinmäki, sov. Antti Lipponen
Universal Music Publishing Ab / Scandinavian Songs Ab
c & p Magnum Music Oy 2014

Onnemme Kyyneleet -konserttikiertue kymmenellä paikkakunnalla

Mukavassa nosteessa olevat taiteilijat juhlistavat taiteilijajuhlaansa yhteiskonserttikiertueella. Kiertueen nimeksi on valittu tango Onnemme kyyneleet ja artistit haluavat sillä osoittaa kunnioitusta Tangomarkkinoille, taholle, jonka avulla heidän uransa starttasi. Onnemme kyyneleet on Mika Toivasen säveltämä ja Ilkka Vainion ja Mika Toivasen sanoittama Seinäjoen Tangomarkkinoiden 25. juhlavuoden kappale muutaman vuoden takaa.

Kiertuepäivät ja -paikat syksyllä 2014.

su 05.10. Joensuu, Carelia-sali
su 12.10. Vantaa, Martinus
pe 24.10. Saarijärvi, Monitoimihalli
ke 05.11. Ylivieska, Akustiikka
to 13.11. Varkaus, Warkaussali
to 20.11. Kiuruvesi, Kiurusali
su 30.11. Seinäjoki, Seinäjoki-sali
pe 05.12. Turku, Sigyn-sali (itsenäisyyspäivän aatto)

Konsertit klo 19, poikkeuksena sunnuntait klo 16.

Konsertissa Tommi ja Saija haastavat itsensä yleisön edessä. Kyseessä ei siis ole pelkkä tangokonsertti, vaikka nostalgisia tangojakin luonnollisesti konsertissa kuullaan. Mukana on monipuolisia kappalevalintoja iskelmän ja jopa pop-musiikin saralta. Molemmat ovat uransa aikana tehneet jonkin verran musikaali- ja teatteriproduktioita ja he aikovat ottaa mukaan kiertueelle teatteriesityksistä saamiaan voimavaroja, jopa show-elementtejä. Luvassa on siis yllätyksellinen kiertue.

– Halusimme kuitenkin valita kiertueen nimeksi tangon Onnemme kyyneleet. Se on kunnianosoitus Tangomarkkinoille, ilman tätä kilpailua emme olisi tässä nyt, kertoo Tommi Soidinmäki.

– Tuohon tangoon kiteytyy monellakin tavalla ajatuksia ja tunteita menneistä vuosista. Onnemme kyyneleet on vahva, väkevä, aistikas, täynnä rakkautta, komppaa Saija Tuupanen.

Juhlavuosi tuo tullessaan molemmille taiteilijoille myös uudet albumit, jotka julkaistaan syksyllä (Magnum Music).

Kiertueella musiikista vastaa Energia-band vahvistetulla kokoonpanolla:
Niko Saloheimo, kapellimestari/piano / Petri Hokkanen, kitara / Ari-Pekka Laukkanen, basso / Juho Karppinen, rummut / Sanna Kokko, viulu / Aki Metsälä, haitari/koskettimet.

Liput alk. 26 e.

Katso lipunmyyntitiedot:
www.magnumlive.fi/onnemmekyyneleet2014

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›