In English

MagnumLive

Saija Tuupanen ja Tommi Soidinmäki yhteiskonserttikiertueelle

JULKAISTU 13/06/2014
Saija Tuupanen, Tommi Soidinmäki, Onnemme kyyneleet, konsertti

Saija Tuupanen ja Tommi Soidinmäki viettävät tänä vuonna juhlavuottaan. Molempien ura starttasi Tangomarkkinoilla kymmenisen vuotta sitten, Tommin vuonna 2004 ja Saijan 2003. Huimassa nosteessa olevat taiteilijat juhlistavat taiteilijajuhlaansa yhteiskonserttikiertueella. Kiertueen nimeksi on valittu tango Onnemme kyyneleet ja artistit haluavat sillä osoittaa kunnioitusta Tangomarkkinoille, taholle, jonka avulla heidän uransa starttasi. Onnemme kyyneleet on Mika Toivasen säveltämä ja Ilkka Vainion ja Mika Toivasen sanoittama Seinäjoen Tangomarkkinoiden 25.-juhlavuoden kappale muutaman vuoden takaa.

– Halusimme valita kiertueen nimeksi tangon Onnemme kyyneleet. Se on kunnianosoitus Tangomarkkinoille, ilman tätä kilpailua emme olisi tässä nyt, kertoo Tommi Soidinmäki.

Tuohon tangoon kiteytyy monellakin tavalla ajatuksia ja tunteita menneistä vuosista. Onnemme kyyneleet on vahva, väkevä, aistikas, täynnä rakkautta, komppaa Saija Tuupanen.

Konsertissa Tommi ja Saija haastavat itsensä yleisön edessä. Kyseessä ei siis ole pelkkä tangokonsertti, vaikka nostalgisia tangojakin luonnollisesti konsertissa kuullaan. Mukana on monipuolisia kappalevalintoja iskelmän ja jopa pop-musiikin saralta. Molemmat ovat uransa aikana tehneet jonkin verran musikaali- ja teatteriproduktioita ja he aikovat ottaa mukaan kiertueelle teatteriesityksistä saamiaan voimavaroja, jopa show-elementtejä. Luvassa on siis yllätyksellinen kiertue.

Monet tangokuninkaalliset haluavat muutama vuosi valinnan jälkeen peitellä tangokuninkaalliseksi valintaa, mutta Saija ja Tommi haluavat reilusti kiittää kilpailua ja sen tuomaa julkisuutta.

– Tango on tehnyt minusta artistin ja se on vienyt minut mahtaviin paikkoihin ja hetkiin tämän yhdentoista vuoden aikana. Olen valtavan onnellinen, että sitkeä työ ja nämä vuodet ovat olleet täynnä erilaisia vaiheita, miettii Saija Tuupanen, joka odottaa jo malttamattomana kiertuetta:
– Viime vuonna minulta toivottiin juhlakonsertteja, mutta aikataulujeni vuoksi ne jäivät toteutumatta. Tämän kiertueen ajatus syntyi Tommin kanssa, kun päätimme tehdä jotain yhdessä. Yhteiskiertue siis tuntui todella luonnolliselta ajatukselta, koska tänä vuonna Tommille tulee täyteen täydet 10 vuotta artistiurallaan.

 – Tuohon aikaan Suomessa oli vain yksi laulukilpailu, jonka avulla oli mahdollista päästä nopeasti pinnalle. Idolsit ja Voice of Finlandit tulivat vasta vuosia myöhemmin, muistelee Tommi vuotta 2002, jolloin hän ensi kertaa osallistui kilpailuun. Itse voitto tuli sitten vuonna 2004.
– Kilpailu antoi ponnahduslaudan, mutta suurin kiitos kuuluu yleisölle, että se on nämä 10 vuotta käynyt keikoilla ja konserteissa ja tsempannut jatkamaan valitsemallani tiellä.

Katso promootiokuvausten making of -video, jossa Tommi valottaa juhlavuotta.

Kiertuepäivät ja -paikat syksyllä 2014.

su 05.10 Joensuu, Carelia-sali

su 12.10 Vantaa, Martinus

pe 24.10 Saarijärvi, Monitoimihalli

su 02.11 Oulu, Madetoja

ti 04.11 Raahe, Raahesali

ke 05.11 Ylivieska, Akustiikka

to 13.11 Varkaus, Warkaussali

to 20.11 Kiuruvesi, Kiurusali

su 30.11 Seinäjoki, Seinäjoki-sali

pe 05.12 Turku, Sigyn-sali (itsenäisyyspäivän aatto)

Konsertit klo 19, poikkeuksena sunnuntait klo 16.

Kiertueella musiikista vastaa Energia-band kahdella muusikolla vahvistettuna:

Niko Saloheimo, kapellimestari/piano / Petri Hokkanen, kitara / Ari-Pekka Laukkanen, basso / Juho Karppinen, rummut / Sanna Kokko, viulu / Aki Metsälä, haitari/koskettimet.

Lipunmyynti alkanut! Liput alk. 26 e. Katso myyntipisteet ja lisätiedot tapahtuman sivuilta:
www.magnumlive.fi/onnemme-kyyneleet-2014

Juhlavuosi tuo tullessaan molemmille taiteilijoille myös uudet albumit, jotka julkaistaan syksyllä (Magnum Music).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›