In English

MagnumLive

Roy Orbisonin klassikkohitti suomeksi Jani Forsmanin käsissä

JULKAISTU 28/09/2018

Klassikkohitti I Drove All Night saa suomalaisen Cowboy Disco -versionsa Jani Forsmanin käsissä. Kyseessä on Janin ensimmäinen soolosingle.

Jo 1980-luvulla ensi kertaa julkaistu legendaarinen hitti I Drove All Night julkaistaan nyt ensi kertaa suomeksi. Asialla on Jani Forsman, joka on tehnyt kappaleesta Cowboy Disco -version pitkän linjan musiikkituottaja Hannu Sormusen (mm. Remu & Hurriganes, Robin, Tiktak, Lauri Tähkä & Elonkerjuu) kanssa. Kappale on saanut nimekseen Tie kuljettaa.

Spotify  • iTunes  •Deezer  •Youtube

Ensimmäisenä kappaleen on laulanut levylle Cindy Lauper, jo vuonna 1989. Alun alkaen I Drove All Night oli tarkoitettu Roy Orbisonille, joka nauhoitti sen studiossa 1987 – vuotta ennen kuolemaansa – mutta tämä versio julkaistiin postuumisti vasta vuonna 1992. Royn esittämänä kappale oli megaluokan radiohitti Atlantin molemmilla puolilla, ja se on jäänyt elämään nostalgiahitiksi tähän päivään asti. Kappaleen on sen jälkeen tulkinnut moni tähti, mm. Celine Dion, mutta suomeksi kappaletta ei ole tätä ennen julkaistu. Nyt sen tekee Jani Forsman, lähes 30-vuotta kappaleen ensijulkaisun jälkeen.

– Tämän kappaleen julkaisun myötä sulkeutuu parikin ympyrää. Kappaletta työstettiin Hannu Sormusen Aspen Studiossa. Mielenkiintoista on, että Hannu promotoi aikoinaan 90-luvun alussa Roy Orbisonin version kappaleesta Suomeen, kertoo Jani kuljettaen sinkun tarinaa tähän päivään. – Lisäksi hän on tuottanut ex-kokoonpanoni Jani & Jetsettersin kaksi ensimmäistä albumia. On huippua tehdä jälleen yhteistyötä hänen kanssaan.

– Ja pitää tähän mainita myös, että sopiihan tämä sanoitus ja kappale myös keikkamuusikon elämään sekä toiseen ammattiini, eli asfalttitöihin. Maantiellä ollaan siis monellakin tapaa, virnistelee Jani, joka keikoilla kulkee nyt soolouransa kiidättämänä. Jani on nähty myös esiintymässä musikaalissa Rauli Badding Somerjokena. Jetsettersin kanssa Jani ehti keikkailla viitisentoista vuotta. Jetsetters-vuosiin mahtui menestyksekkäitä albumeja ja mm. Suomen Euroviisut. Vaikka tämä ajanjakso on nyt takana, on Jani jatkanut aktiivisesti musiikkiuraansa.

Huviostajat huom! Jani keikkailee myös Myrskytuuli-orkesterin kanssa. 

Jani Forsman

Jani Forsman – Tie kuljettaa (I Drove All Night), CDS
Julk. 08/18
FIMGM1800051 / MGM-495
Säv. & san. Billy Steinberg / Tom Kelly, suom. san: Petri Hokka
Sov: Hannu Sormunen
Kust. Sony/ATV Music Publishing

Tuotanto, äänitys, miksaus: Hannu Sormunen / Aspen Studio / Masterointi: Pauli Saastamoinen / Finnvox
Kitarat, basso, koskettimet ja ohjelmointi: Hannu Sormunen / Rummut: Pasi Rissanen / Taustalaulut: Emma Jääskeläinen

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›