In English

MagnumLive

Reijo Taipaleen laulut soivat syksyn konserteissa

JULKAISTU 01/10/2020
Reijo Taipale, muistokonsertti

80 vuotta mestarin syntymästä – Reijo Taipaleen laulut ja elämäntarina konserttikiertueelle.

Iskusävelten mestarilaulajana ja tulkitsijana tunnettu Reijo Taipale olisi tänä vuonna täyttänyt juhlavat 80 vuotta. Rakastetun laulajan matka päättyi viime vuoden keväällä, mutta laulut ja tarina jäivät elämään. Konserteissa musiikki ja tunnelma ovat käsinkosketeltavia, kun solistit muistelevat suomalaisen syvien rivien tulkkina esiintyneen Reijon elämäntaivalta ja esittävät Reijon muistokkaita iskelmiä eri vuosikymmenten varrelta. Esitystä elävöittävät taustaprojisointina esitettävät ajan kuvat, mm. Reijon kotialbumin ennennäkemättömät valokuvat.

Muistokonsertin nuorimpana solistina esiintyy Reijon tyttärentytär Senja Myller. Miessolisteina hurmaavat tangokuninkaalliset Kyösti Mäkimattila ja Marco Lundberg. 

Nuori Senja Myller odottaa jo kiertuetta: – Lähden innostueena kiertueelle. Tuntuu myös hyvältä, kun konsertteihin sisältyy myös kevyempää otetta, juhlan tunnelmaa! Mulle Ruusujen aika on lauluista ehkä merkittävin, sillä se on kaunis, upea, viaton häävalssi, joka oli myös yksi Papin (Reijo Taipaleen) omista suosikeista. – Kaikki Papin kanssa vietetyt hetket ovat olleet ihania, mutta erityisesti se, kun hän minun ollessa pikkutyttö nosti syliin ja leikitteli lempinimillä.
– On hienoa päästä jakamaan lava muiden artistien kanssa, pohtii Senja.

Artistit muistelevat hetkiä Reijo Taipaleen kanssa

Kyösti Mäkimattila muistelee lämmöllä Reijoa: – Kun 2013 voitin tangokuninkuuden kääntyi elämässäni uusi lehti. Valtavasti tapahtumaa ja tekemistä, sellaista alati jatkuvaa kohinaa ja menemistä. Muistan kuitenkin pysähtyneeni ja liikuttuneeni, kun eräänä harvoista kotipäivistä kävin läpi postipinoa ja käsiini osui kirje Reijolta. Se oli korusähke, jossa hän kauniisti onnitteli tangokuninkuuden saavuttamisesta. Tuo kirje on vain yksi osoitus siitä, että ihailuni ei rajoitu ainoastaan hänen lauluunsa vaan se yltää laajempiin sfääreihin. Työhuoneeni seinällä on tasan yksi juliste. Olen laittanut sen kehyksiin. Siinä lukee: Kyöstille, Reijo Taipale

Marco Lundbergille tarinat Reijosta olivat tuttuja jo pikkupoikana. – On suuri kunnia olla mukana tällä kiertueella. Olen pienestä pojasta saakka kuunnellut tarinoita Reijosta ja ihaillut hänen uraansa. Hän oli iso esikuva minulle, ja hyvin arvostettu romanien keskuudessa. Reijo oli myös isäni ja setäni hyvä ystävä, ja heidän yhteisiltä keikkareissuiltaan olen saanut kuulla monta mukavaa tarinaa. Näin myös Reijoa useasti keikoilla ja kohtaamiset olivat mieleenpainuvia. Suuri tulkitsija on poissa keskuudestamme, mutta hänen musiikkinsa on ikuisesti läsnä. Kiitos!

Kapellimestarina nähdään itseoikeutetusti Reijo Taipaleen luottomies ja hänen kanssaan pitkään keikkaillut, Kultaisen Harmonikan mestari Jani Helenius. Musiikista vastaa Heleniuksen 8-miehinen juhlaorkesteri.

Konsertit 2020

Ti 06.10. Kuusankoskitalo Kouvola, klo 19 (Ticketmaster)

Ti 13.10. Promenadikeskus Pori, klo 19 (Ticketmaster)

Ti 27.10. Hyvinkää-Sali, klo 19 (Lippu) 

HUOM! Covid-19:n takia konserttipäivissä on uusia päiviä ja muutoksia. Ostetut liput käyvät suoraan uusiin konsertteihin. 

Lue lisää tapahtuman sivuilta / katso lipunmyyntitiedot täältä.

Reijo Taipale syntyi 9. maaliskuuta 1940 Miehikkälässä ja kuoli 26. huhtikuuta 2019 Helsingissä. 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›