In English

MagnumLive

Olli Lepänrinne ja Esa Nummela julkaisevat uutta musiikkia

JULKAISTU 13/11/2020
esa nummela, olli lepänrinne, trubaduuri

Trubaduurit ja lauluntekijät Esa Nummela ja Olli Lepänrinne julkaisevat kumpikin omalla tahollaan uutta musiikkia.

Esa Nummela – Suukko vie surun pois

– Jos korona-ajasta hakemalla hakee jotain hyvää, niin nyt oli aikaa paneutua kaiken normaalin keikkakiireen puuttuessa uuden musiikin säveltämiseen. Näin syntyi Suukko vie surun pois, kertoo Esa Nummela.

– Halusin säilyttää biisissä itselleni tärkeän akustisen soundin, mutta tehdä modernin biitin. Kappaleen tuottajaksi halusin vanhan lukiokaverini Petri ”Levonton Prinssi” Munckin, joka sitten tuotannon toteutti. Petrin luoman sovituksen ja biitin, jonka referenssinä ’käytin’ Mumford & Sons:ia tai Avecii:tä, päälle akustiset kitarat, mandoliinin ja banjot soitti kielensoitinten mestari Jaakko Kääriäinen.

– Ajatus biisin nimestä syttyi jo vuosien sitten kun luin lapsilleni samaa nimeä kantavaa lastenkirjaa, jossa karhuäiti aina sanoi pennulleen hänen kommelluksien jälkeen että kaikki järjestyy kyllä, antoi pennulleen suukon ja sanoi: ”Suukko vie surun pois”. Tämä lause on jäänyt mieleen ja nyt kun uutta kappaletta tein niin se pulpahti jälleen mun mieleen ja lähdin liikenteeseen juuri tuosta lauseesta.

Jo ennakkokuunteluissa Suukko vie surun pois -biisi herätti toimittajien ja musiikkialan ammattilaisten huomion positiivisesti.

• Kuuntele Spotify / Youtube (Julk. 13.11.2020)


Olli Lepänrinne, Olli Leppänen

Olli Lepänrinne – Kahta ei karkuun pääse

Olli Lepänrinne (aiemmin Olli Leppänen), on turkulainen laulaja-lauluntekijä.

Hänen edellinen soololevynsä on vuodelta 2011, jolloin Elämä on tässä -albumilta nousi radioiden soitetuimpien kappaleiden joukkoon useampia kappaleita. Hyväntuulista pop-iskelmää esittävän artistin lauluja ovat esimerkiksi Ilo Tulvii ja Myrskyn silmä. Oman soololevynsä jälkeen Olli on kirjoittanut lauluja muille esiintyjille (mm. Suvi Teräsniska, Kyösti Mäkimattila, Neljänsuora, Finlanders, Mikko Mäkeläinen, Anne Mattila, Yölintu), ja hänen laulujaan on julkaistu jo noin 150 kappaletta eri artistien toimesta.

Kahta ei karkuun pääse on ensimmäinen Lepänrinteen uusista tulevista julkaisuista.

– Laulu kertoo vastakohdista, elämän vääjäämättömistä ääripäistä. Omaan makuuni aivan liian hiljainen kevät ja kesä omalla tavallaan sytytti palon jälleen olla itse laulujen esittäjä ja äänitorvi. Heti, kun olin saanut tämän laulun kirjoitettua tiesin, että haluan tehdä tämän laulun itse, enkä kuulla sitä jonkun muun levyttämänä.

• Kuuntele Spotify / Youtube (Julk. 18.11.2020)


• Tilaa Olli Lepänrinne ja Esa Nummela keikalle MagnumLiveltä.

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›