In English

MagnumLive

Mikael Konttinen liitää nyt musiikin lisäksi Finnairin siivillä

JULKAISTU 28/11/2017
Mikael Konttinen, Finnair, lentäjä

Pikkupojan haave on vihdoin toteutunut, kun artisti, säveltäjä ja muusikko Mikael Konttinen on aloittanut Finnairin Airbus 320 -lentokoneen perämiehenä. Hänen ensimmäinen lentonsa suuntautui Düsseldorfiin.

Mikael valmistui liikennelentäjäksi Porissa sijaitsevasta Suomen Ilmailuopistosta jo vuonna 2011, jolloin lentoyhtiöiden rekrytoinnit olivat pitkään pysähdyksissä.

– Kurssimme valmistuessa lentäjän töitä ei ollut tarjolla Suomessa eikä muualla Euroopassa, joten työura jatkui vahvana musiikin parissa. Viime vuoden lopulla järjestetty Finnairin suuri lentäjähaku johti työpaikkaan tänä vuonna ja eri koulutusvaiheitten jälkeen olen aloittanut Euroopan liikenteessä perämiehenä. Ensimmäisen kuukauden aikana olen lentänyt mm. Lappiin, Dubaihin, sekä useisiin Keski-Euroopan kohteisiin, iloitsee Mikael unelmatyöstään.

Musiikin monitaituri Mikael ei ole kokonaan jättämässä musiikkimaailmaa.

– Konsertoin ja keikkailen edelleen ja teen juontotöitä päätyöni ehdoilla. Musiikki on minulle elämäntapa, enemmänkin, miettii Mikael, muusikko jo neljännessä polvessa.

– Joulukuussa matkaan mm. Södertäljeen ja nyt pikkujouluaikaan on jonkin verran yritystapahtumia, mutta myös muutamia bändikeikkoja. Finnair Pilots´ Big Bandin toiminnassa olen ollut mukana jo lentokoulusta asti. Esiinnymme loppuvuonna vielä Frankfurtissa Suomi 100v. -juhlissa ja Suomen Ilmailumuseossa perinteisessä joulukonsertissa.

Jatkossa Mikaelia kiinnostaisi myös panostaa enemmän laulujen säveltämiseen.
– Unelmani olisi säveltää enemmän lauluja muille artisteille esitettäväksi.

Itsenäisyyspäivän Linnan juhlat, Suomen Euroviisufinaali, useita TV-esiintymisiä ja juontajan rooleja isoissa projekteissa, albumeja, TV-sarjan Toisenlaiset frendit -tunnari ja satoja keikkoja… näistä on rakennettu Mikael Konttisen musiikin tähtihetket. Monitaituri muistetaan myös TV-ohjelmasarja Mikaelin naiset, jossa taitavana pianistina tunnettu Mikael säesti Suomen kirkkaimpia naisartisteja ja näitä special-esiintymisiä on nähty myös eri tapahtumissa. Mikael on julkaissut kolme omaa albumia Tuntematon tie, Ota kiinni ja Hurmaavia aamuja. Viimeisin joulujulkaisu on single TVOF-voittaja Sirun kanssa.

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›