In English

MagnumLive

Metsäkedon, Lundbergin ja Misicin Slaavilainen ilta -kiertue jakuu keväällä

JULKAISTU 21/01/2019
Tomi Metsäketo, Amadeus Lundberg, Milana Misic, Slaavilainen konsertti, Ystävän laulu

Keväällä 2019 kiertää konserttisaleissa suurien tunteiden ilta, kun menestyksekkäät artistit, Tomi Metsäketo, Milana Misic ja Amadeus Lundberg esittävät slaavilaisia sävelmiä. Konsertti on nimeltään ”Ystävän laulu – slaavilainen ilta”. Nimikkokappale on yksi suomalaisten nimeämistä slaavilaisista suosikkilauluista. Konsertissa liidetään Moskovan valoista, Mandshurian kummuille ja Uralin pihlajien alle. Artistit ovat kaikki sarallaan esittäneet slaavilaisia lauluja, niin konserteissa kuin levyillään, ja he loihtivat konserttiin käsin kosketeltavan tunnelman. Musiikista vastaa kiitelty Juha Tikan orkesteri.

Konsertti sai ensi-iltansa syksyllä 2018 ja nyt menestyksekäs kiertue saa jatkoa. 

Kevään 2019 konsertit

To 21.02. Kotka, Konserttitalo, klo 19 
La 23.02. Kangasala, Kangasala-talo, klo 15 
La 23.02. Kangasala, Kangasala-talo, klo 18 
Su 24.02. Salo, Teatteri Provinssi, klo 15 
Ke 27.03. Savonlinna, Savonlinnasali, klo 19
To 28.03. Varkaus, Warkaus-sali, klo 19 
Pe 29.03. Ylivieska Akustiikka, klo 19 
La 30.03. Kuhmo, Kuhmo-talo, klo 18 
Su 31.03. Oulu, Madetoja, klo 16 
Ti 02.04. Helsinki, Savoy, klo 19 
Ke 03.04. Lahti, Sibeliustalo, klo 19 
To 04.04. Rauma, Rauma-sali, klo 19 
Pe 05.04. Porvoo, Grand, klo 19 
Su 07.04. Lappeenranta, Lappeenranta-sali, klo 16 

• Ennakkomyynti alkanut. Lue lisää Ystävän laulu -kiertueen lipunmyynistä. 

– Slaavilainen ja venäläinen musiikki sekä kulttuuriperinteet ovat jopa ”kadehdittavan” hienoja ja upeita. Siksi on oikein mahtavaa lähteä tekemään suurta kiertuetta slaavilaistunnelmissa, kahden upean artistin kanssa, miettii Tomi Metsäketo, joka on esiintynyt myös Suomeen televisioidussa, kansainvälisen kulttuurihankkeen konsertissa: – Olen muutaman kerran saanut laulaa slaavimusiikkia Pietarissa Oktyabrsky-salissa Meidän romanssi -konserteissa. Upeaa musiikkia, ja mikä tunnelma!

– Suuret tunteet ja isot melodiat. Olen aina tuntenut suurta mielenkiintoa slaavilaiseen musiikkiin. Osaksi verenperintö vetää sinne suuntaan, ja se tuntuu luonnolliselta. Ohjelmistossa on tunnettuja koskettavia kappaleita ja tietenkin myös suomalaisen mielen mukaansa tempaavia rytmejä, paljastaa Milana Misic, joka julkaisi hiljattain kirjan ”Milana, elämäni Laila Kinnusen tyttärenä”.

– Slaavilainen musa on hienoa. Minuun vaikutuksen on tehnyt etenkin edesmennyt venäläinen baritoni Dmitri Hvorostovsky, jonka esittämää Kertokaa se hänelle -laulua olen itsekin laulanut. Ehkä kuulemme konserteissa kappaleen hänen ohjelmistostaan, pohtii Amadeus Lundberg. Amadeuksen albumi ”Pyyhi tuuli kyyneleet”, jolla kuullaan sävyjä balkanilaisesta ja -romanimusiikista, julkaistiin vuonna 2018.

 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›