In English

MagnumLive

Merilyn irroittelee Siks oon mä suruinen -singlellä ja The Tall Ships Racessa

JULKAISTU 13/06/2013
viulisti, merilyn, siks oon mä suruinen

MERILYN – SIKS OON MÄ SURUINEN, CDS

Merilyn on muusikko, joka nostaa suomalaisen viulismin uudelle aallonharjalle tuottaen kansainvälisesti pätevää sävelkieltä. Se on saanut kuuntelijat jopa Kravun kääntöpiirillä innostumaan vanhoista suomalaisista klassikoista.

Kyytiä saa tällä sinkulla Toivo Kärjen Siks oon mä suruinen, jonka taianomainen tenho taittuu Merilynin käsissä vinhaan rytmiseen irroitteluun ja eksoottisiin tunnelmiin johdannon mustalaismelodisissa pyörteissä. Kyseessä on Merilynin ensimmäinen levytys.

Kuuntele Siks oon mä suruinen.

– Biisi on suomalaisten laajalti tuntema ja rakastama klassikko, joka mielestäni sopii viululle erittäin hyvin. Kärjen rikkaat ja taipuisat melodiat tekivät minut uteliaaksi kokeilemaan, kuinka moderni ja raflaava teos voisikaan olla, jos sitä maustaa hienoisin lattarifiiliksin ja jazzahtavin rytmikuvioin, kertoo Merilyn.

MERILYN ESIINTYY THE TALL SHIPS RACESSA

Tämän kappaleen ja muuta musiikkia Merilyniltä livenä, voi kuulla The Tall Ships Race -tapahtuman Päälavalla Hietalahden torilla maanantaina 17.07. 2013, klo 12:00, jolloin Merilyn avaa päivän musiikkiohjelman aisaparinaan legendaarinen perkussiotaiteilija Teho Majamäki.

Merilyn on esiintynyt suurille yleisöille musiikkifestivaaleilla ja konserttilavoilla työskennellen useiden musiikkimaailman megatähtien kanssa, mm. Tarja Turusen, urkumaestro Kalevi Kiviniemen ja tähtisopraano Barbara Hendricksin ensembleissä, ja hän sai myös kiittävän arvion soitostaan basso-baritoni Juha Uusitalon uudella Suomalaisia lauluja -albumilla. Merilyn on debytoinut ulkomailla myös omin konsertein, mm. Hermopolia-festivaalilla Kreikassa, ja kohahduttanut improvisointitaidoillaan Permin Kansainvälisellä Urkufestivaalilla. Kotimaisista merkkitapahtumista Mikkelin Musiikkijuhlat, Helsingin Bach-viikot ovat nähneet Merilynin, samoin Savoy- ja Aleksanteri Teatteri.

Merilyn, Siks oon mä suruinen
Kesto 4.03, FIMGM1300016
Säv. Toivo Kärki, sov. Samuli Laiho, Mervi Myllyoja
Kust: Warner Chappell Music Finland
Tuotanto: Magnum Music 2013

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›