In English

MagnumLive

Meeri ja Erkki ovat Suomen Paras Duo 2014

JULKAISTU 31/07/2014
Suomen Paras Duo 2014, Meeri ja Erkki

Ensimmäinen Suomen Paras Duo -kilpailun voittaja on valittu. Kilpailu sai keskiviikkona 30.7.2014 komean päätöksen, kun voittajaksi valittiin Duo Meeri & Erkki Helsingistä.

Finaalivaiheessa duot esittivät viisi kappaletta ja näin tuomaristo sai hyvän käsityksen siitä, millaisia nämä duot ovat ohjelmistoltaan. Kolmen kärjen valinta ei silti ollut helppo, sillä kaikki duot olivat erittäin tasavahvoja. Tuomaristo joutui tekemään vaikeita päätöksiä.

Kärkikolmikoksi muodostui lopulta

1. Duo Meeri & Erkki (Meeri Paavilainen, Erkki Mela), Helsinki

2. Jari Uutela & Salla Flinkman, Ikaalinen

3. Pieni Liikkuva Orkesteri (Maija Sipiläinen, Jari Erma), Vantaa

Tuomaristossa istuivat Mervi Järkkälä, Kaje Komulainen, Raimo Hentunen, Maria Kiiski ja Christian Casagrande.

Voiton vienyt Duo Meeri & Erkki esiintyi illan viimeisenä ja se olikin lopetukseksi mitä parhain. Meerin täydellisen puhdas ja laaja äänirekisteri sai aikaan kylmiä väreitä. Erkki taas oli yhtä kitaransa kanssa ja hänen häkellyttävä kitarankäsittelytaitonsa oli elämys. Voittajaduolla oli koko paketti kasassa biisivalintoja myöden. Parin kemia oli upeaa katseltavaa ja kuunneltavaa. Meerin uskomaton karisma ja Erkin eläytyminen musiikkiin oli aivan omaa luokkaansa. He muusikkoina ja pariskuntana ovat juuri sitä, mitä Suomen musiikkimaailma tarvitsee. Tämän duon vahvuudet olivat ammattimaisuus, laulun puhtaus, karisma ja sydämellisyys.

Toiseksi sijoittuneen Jari Uutelan ja Salla Flinkmanin ammattimaisuus kuului ensimmäisestä sävelestä alkaen. Accapellana aloitettu keikka hiljensi finaaliyleisön ja kitaroiden tullessa mukaan nosti duon energiatason huippuunsa. Kontakti yleisöön, sekä heidän iloisuutensa ja rentoutensa ei jäänyt keneltäkään huomaamatta. Tämä pari on hienosti hitsautunut yhteen ja kuten illalla kuultiin, ovat he molemmat myös loistavia lauluntekijöitä.

Pieni Liikkuva Orkesteri kurotti kolmannelle sijalle. Maijan kansainvälistä tasoa oleva jazz-laulanta ja Jarin tyylikäs kitarointi hämmästytti tuomariston. Myös Maijan taito käsitellä eri soittimia (cajon, poikkihuilu ja saksofoni) tuli hienosti esiin monipuolisissa kappalevalinnoissa.

Kuudesta finalistista yleisön suosikiksi nousi porilainen Duo Coverdose. Tältä kaksikolta ei menoa ja asennetta puuttunut. Herrojen soittotaito ja matkalaukkubasari yhdistettynä stemmalauluihin oli virkistävää kuultavaa.

Kilpailun finaali käytiin Kalajoella, Ravintola Dyynissä.

Kilpailun Facebook -sivut löytyvät osoitteesta www.facebook.com/suomenparasduo

Finaalissa kilpailivat seuraavat 6 duoa: Duo Meeri & Erkki (Meeri Paavilainen ja Erkki Mela), Pieni Liikkuva Orkesteri (Maija Sipiläinen ja Jari Erma), Duo Coverdose (Jarkko Kylväjä ja Risto Ojalammi), J & J (Jesse Villa ja Jaakko Loukkola), Jari Uutela & Salla Flinkman sekä Masa ja Pekka (Matti Sinko ja Pekka Kluukeri).

Suomen Paras Duo. laulukilpailu

Voittajien kuva: Aulis Yppärilä.

Kilpailun järjestää Hupsista Keikkaa yhteistyökumppaninaan mm. MagnumLive.

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›