In English

MagnumLive

Matti Nykäselle tasavallan presidentin myöntämä kunniamitali

JULKAISTU 01/12/2017
Matti Nykänen

Neljä olympiakultaa voittanut mäkihyppääjä Matti Nykänen palkitaan Suomen tasavallan presidentin myöntämällä kunniamerkillä. Nykänen saa yksilölajin edustajana Suomen Leijonan I luokan ritarimerkin solkineen.

Matti Nykänen on mielissään saamastaan kunniamerkistä.

”Olen kovin otettu saamastani huomiosta ja ritarimerkistä”, kertoo tänä aamuna maininnasta ensikertaa kuullut Nykänen.

”Ei minulla ollut tällaisesta kunniamerkistä mitään tietoa aikaisemmin, oli mukava herätä viikonloppuun näin hienon uutisen saattelemana.”

Muuten elämään kuuluu hyvää, keikkoja on ollut mukavasti.

”Tänään lähden keikalle Lappeenrantaan. Arki jatkuu kuitenkin samalla tavalla kuin ennenkin – kunniamaininta tai ei, lumitöihin on lähdettävä”, jatkaa lumisesta Joutsenosta tavoitettu Matti.

Kunniamaininnan taustalla on Suomen tasavallan presidentin, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestarin Sauli Niinistön, päätös palkita kaikki Suomen elossa olevat olympia- ja paralympiakisoissa kultaa voittaneet suomalaisurheilijat kunniamerkein.

Kunniamerkin saa olympialaisissa vuodesta 1968 ja paralympialaisissa vuodesta 2000 lähtien kultamitalin voittaneet urheilijat. Niinistön myöntämän kunniamerkin saa yhteensä 34 olympia- ja 14 paralympiavoittajaa.

”Tämä on mitä upein tapa osoittaa arvostusta suurenmoisen uran luoneille olympia- ja paralympiavoittajillemme satavuotisen Suomen juhlavuonna. Olemme iloisia ja onnellisia urheilijoiden puolesta, ja on kunnia olla hengessä mukana tässä ainutlaatuisessa hetkessä”, toteaa Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen Olympiakomitean ilmoituksessa.

MagnumLive onnittelee mäkihyppääjä Matti Nykästä sekä muita kunniamerkin saaneita urheilijoita!

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›