In English

MagnumLive

Markus Allan 70-v. -juhlakonserttikiertueelle 2016

JULKAISTU 08/12/2015
Markus Allan, 70-v, konsertti

Markus Allan tunnetaan arvostettuna iskelmä- ja tangolaulajana, jonka ura alkoi jo 1960-luvulla. Startti pitkälle tielle laulajana alkoi Toivo Kärjen johdolla. Vuosien varrelle on mahtunut lukuisia levytyksiä ja tuhansia keikkoja. Markus Allan on tangon ja iskelmän kultakauden valovoimaisia eläviä legendoja, taiteilija, joka konsertoi ja levyttää edelleen.

Nyt Markus Allan nähdään omalla konserttikiertueella, joka juhlistaa hänen 70-vuotisjuhlaansa. Kesäkuun 3. päivä 2015, Markus Allan (Allan Isberg) täytti 70-vuotta, saman vuoden syksyllä hän juhlisti pyöreitä vuosiaan juhlatanssien merkeissä. Syksyyn ei omaa juhlakonserttikiertuetta saatu mahtumaan lukuisten konserttien takia (mm. Toivo Kärjen 100-v. konsertissa esiintyminen), mutta keväällä 2016 vihdoin on luvassa yleisön toivoma juhlakonserttikiertue. ”Markus Allan, Elämän valtateillä” -70 v.-juhlakonsertteja järjestetään eri puolilla Suomea. Konserttien vierailijana on Tangokuninkaanakin tunnettu Amadeus Lundberg. Estradilla kuullaan kahden eri aikakauden kuninkaan tulkintoja vuosikymmenten varrelta.

– Kiertueella kuullaan mm. yleisölle tuttuja 60-, 70- ja 80-luvulla esittämiäni keikkahittejä. Toki niistä monet olen myös levyttänyt. Amadeus on vieraanani konserteissani, hienon lauluäänen omaava laulaja. Näen hänessä samaa innokasta nuorta laulajaa, jota itsessäni koin olevan hänen ikäisenään, kertoo Allan, joka on jälleen suuntaamassa myös levytysstudioon juhlalevyn merkeissä.

Taustaa

Markus Allan, ristimänimeltään Allan Isberg, osallistui nuorena miehenä laulukilpailuun, jonka voittajana hän pääsi tapaamaan Toivo Kärkeä Fazer-levy-yhtiöön. Markus Allan oli Toivo Kärjen keksimä taiteilijanimi. Ensilevytys oli Allanin tunnetuimpiin lauluihin kuulunut Liljankukka, jonka b-puolella kuultiin laulu Yhden illan ystävä. Seuraava single oli Elämän valtateillä.

– Elämän valtateillä syntyi mielenkiintoisissa olosuhteissa. Lauloin studiossa Toivon pyynnöstä romanikulttuurista tuttua perinnelaulua, jossa oli useita säkeistöjä. Toivo innostui ja pyysi minua laulamaan uudelleen ensimmäistä säkeistöä. Paikalla ollut Reino Helismaa kirjoitti samaan aikaan lisää tekstiä kappaleen seuraaviin osiin. Lopputulos oli Elämän valtateillä, muistelee Markus.

Julkaisuja seurasivat lukuisat levyhitit, mm. Sokeripala, Lazzarella, Poika varjoisilta kujilta, Illalla illalla, Kertokaa se hänelle jne. Näitä lauluja tullaan kuulemaan myös konsertissa. Pitkäsoittoja charmantti taiteilija on vuosien varrella julkaissut jo viitisentoista ja jälleen ollaan julkaisemassa uutta albumia vuodelle 2016.

Kohteliaana herrasmiehenä tunnettu Markus on esiintynyt tuhansilla keikoilla, aikoinaan mm. Leo Lindblomin orkesterissa. Tänä päivänä Markus Allan tekee jälleen myös tanssilavakeikkoja ja keikat ovat olleet yleisömenestyksiä. Vuodet eivät ole miehen charmia heikentäneet, eivätkä upeaa lauluääntä.

– Ääni soi vielä hyvin ja nyt tehdyt esiintymiset vahvistivat ajatusta siitä, että minulla saattaa olla vielä annettavaa esiintymislavoilla, hymyilee Markus Allan.

Markus Allan on vieraillut kuuluisan Avanti!-kamariorkesterin kanssa maailmankiertueella mm. New Yorkissa ja Pariisissa. Hän on saanut vuonna 2013 Tangomarkkinoiden myöntämän Tango Finlandia -palkinnon. 1990-luvulla Allan nousi nuoremmankin yleisön tietoisuuteen laulamalla kappaleen Kauas pilvet karkaavat, joka nähtiin myös Aki Kaurismäen samannimisessä elokuvassa.

Kiertue kevät 2016

11.3. Lohja, Laurentius-sali klo 19.00
18.3. Karkkila, Karkkilasali klo 19.00
19.3. Kuusankoski, Kuusankoskitalo klo 18.00
20.3. Lappeenranta, Lappeenranta-sali klo 16.00
Konsertteja on tulossa lisää.

Liput: 32,50 € + sis. toim.-maksun / lippupalvelu.fi / ryhmät p. 045 256 3009 MagnumLive

Osta liput Lippupalvelusta!

Tapahtuman sivut.

www.facebook.com/markusallanofficial

www.magnumlive.fi/markus-allan

Tuotanto: MagnumLive Oy

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›