In English

MagnumLive

Marita Taavitsainen, Johanna Debreczeni & Tommi Soidinmäki Saksaan konsertoimaan

JULKAISTU 15/03/2017
Johanna Debreczeni, Marita Taavitsainen, Tommi Soidinmäki

Suomalaista Tangoa viedään Saksaan: Marita Taavitsainen Hampuriin ja Kieliin, Johanna Debreczeni ja Tommi Soidinmäki Kölniin.

Suomalainen tango kiinnostaa Euroopassa erityisesti saksankielisillä markkinoilla. Tänä keväänä tangoa ja tangolaulajia viedään Saksaan kahden eri tahon kutsumana. Nyt tango- ja iskelmälaulajista Saksassa nähdään Marita Taavitsainen, Johanna Debreczeni ja Tommi Soidinmäki.

– Tänä vuonna saamme Suomesta esiintymään Tangokuningatar Marita Taavitsaisen, kertoo FINtango-festivaalin johtaja Timo Valtonen Hampurista.
– Marita tuo Saksaan suomalaisten tangokuninkaallisten perinteen ja uskon, että Maritan raikas olemus valloittaa. Maritaa säestää orkesteri, jonka instrumentaalisena johtaja toimii Valentin Butt, Berliinin filharmonikkojen hanuristi.

Timo Valtonen on järjestänyt FINtango-festivaaleja Saksassa useita vuosia.
– FINtango, suomalaisen tangon ja kulttuurin festivaali, viettää Suomen 10-v. juhlavuonna viidettä kauttaan Saksassa. FINtangot alkoivat Hampurissa, jossa pidetään jo kuukausittaisia FINtango-iltoja maailman ensimmäisen ulkolaisen suomitangoyhdistyksen toimesta. Sieltä ne ovat levinneet jo lähes kaikkiin suurempiin Pohjois-Saksan kaupunkeihin, nuorison suosikkiklubeille ja on ohjelma-osana mm. Berliinin Contemporary Tango Festivalia.

Marita Taavitsainen esiintyy 4.6. Lutterbek bei Kielissä, Lutterbekerissä  ja 5.6. Hamburissa, Planten un Blomen Parkissa.

– Argentiinalaisella tangolla on Saksassa monia satoja tuhansia aktiivisia tanssijoita. Suomalainen tango on kuitenkin kulttuurisesti lähempi, suomalaisille voi olla yllätys, että myös nuoret pitävät siitä. Suomalaisia festivaalien osallistujista on korkeintaan 15 %, loput ovat saksankielistä väestöä, kertoo Timo Valtonen, itsekin muusikko ja tangolaulaja.

Marita Taavitsainen, vuoden 1995 Tangokuningatar odottaa Saksan matkaa innolla.
– On upeaa, että suomalainen tango kiinnostaa Saksassa ja hienoa päästä viemään tangon taikaa ja suomikuvaa sinne. Maa on täynnä sydämellisiä ihmisiä ja musiikkikin tuntuu schlagereineen olevan lähellä meitä. Rennoin mielin lähden sinne esiintymään, tuntuu, että kun sinne pääsee esiintymään ei ole ulkomailla. Olen käynyt usein Saksassa, mm. legendaarisella Finnjetillä tuli seilailtua edestakaisin Itämerta saksanmaalle. Minulla on ollut kunnia esiintyä siellä myös Hannoverin Expo 2000 – maailmannäyttelyssä.

Tangokuninkaalliset Johanna Debreczeni ja Tommi Soidinmäki sekä harmonikkamestari Samuli Jokinen on kutsuttu esiintymään Kölniin 25.3.  ja järjestäjänä Suomi-Saksa-seura.

– Esitämme nimenomaan suomalaisia tangoja. Itse lähden jo neljättä kertaa Saksaan. Kaksi niistä kerroista oli noin 10 päivän kiertueita Tango Primon kanssa. Siinä siis olivat silloin mukana lisäkseni Jouni Keronen ja Samuli Jokinen, kertoo Johnanna Debreczeni.
– On hienoa saada kutsu takaisin, tietää tehneensä jotain oikein, ja että suomalaista tangoa arvostetaan maailmalla.
Ja nyt on tosi kivaa päästä sen ”oman kunkun”, kanssa pitkästä aikaa konsertoimaan, valottaa Johanna. Tommi Soidinmäki siis valittiin samana vuonna 2004 Tangokuninkaaksi kuin Johanna Tangokuningattareksi.

– Äärettömän hienoa päästä esiintymään Saksaan. Tangokuninkuusvuonna saksalainen radio seurasi nuoren finalisti-Tommin matkaa kohti tangolaulukilpailua ja lopulta kohti kuninkuutta. Tekivät myös haastatteluja jälkikäteen, muistelee Tommi Soidinmäki ja vinkkaa:
– Olen menossa myös tämän vuoden syksyllä Saksaan uudestaan viiden konsertin kiertueelle.

www.fintango.de

(Kuva: FINtango)

Tangoa Saksassa

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›