In English

MagnumLive

Marco Lundbergin albumi on kunnianosoitus Taisto Tammelle

JULKAISTU 01/02/2019
Marco Lundberg, albumi, rakkauden rikkaus

Marco Lundbergin laulu soi pehmeä-äänisenä, mutta elämän kokemusta tulvillaan. Takana on jo satoja keikkoja tanssilavoilla, mutta myös suuret konserttiestradit ovat tulleet tutuksi: Marco valittiin upeasti kesällä 2016 Tangokuninkaaksi.

Nyt Marco Lundberg julkaisee debyyttialbuminsa: Rakkauden rikkaus. Levy on työstetty yhteistyössä Riku Niemen kanssa. Kyseessä on kunnianosoitus 60-luvun musiikille ja erityisesti aikansa suurelle solistille, ensimmäiselle suomalaiselle romanilevylaulajalle Taisto Tammelle (s. 1945 – k. 1979), Marcon edesmenneelle sedälle, jonka kuolemasta tulee kuluneeksi tänä vuonna 40-vuotta.

Levyn esikoissinglenä kuultiin viime kesänä kappale Sua vailla. Albumia ennen levyltä tullaan kuulemaan vielä singlelohkaisu Tämä ilta aikaa on.

– Tämän ensimmäisen albumini tekeminen on ollut aisteja herättävä kokemus. Se on tehty 60-luvun musiikillisia perinteitä kunnioittaen. Se on samalla kunnianosoitus sedälleni: suuresti ihailemalleni mestarille Taisto Tammelle. Taisto on aikoinaan levyttänyt albumin kappaleista seitsemän. Kaikki kappaleet ovat olleet hänen keikkaohjelmistossaan, kertoo Marco Lundberg.  

– Levyn tekoon on sisältynyt niin paljon erinäisiä tunteita, ettei niitä voi pukea sanoiksi.  Olen hyvin kiitollinen, että olen saanut kokea kaikki ilot ja itkut mahtavaa! Tutustunut upeisiin ihmisiin, saanut tehdä työtä arvostamieni ihmisten parissa. Erityiskiitos Riku Niemelle upeista sovituksista ja mahtavasta RNO kokoonpanosta.

Marco Lundberg -& Riku Niiemi Orchestra – Rakkauden rikkaus, CD, Julk. 1.2.2019
1. Rantatie /  Yksi ainoa katse vain / 3. Ei erossa yhtään iltaa / 4. Ruhtinaan viulu / 5. Rakkauden rikkaus / 6. Tango mandolino / 7. Muistojeni ruusut / 8. Muistojeni laulu / 9   Tämä ilta aikaa on (It had better be tonight) / 10. Sua vailla (Tres palabras)

Keväälle 2019 on tulossa Taisto Tammen musiikkiin perustuva ”Taisto Tammi – Rakkauden rikkaus” -konserttikiertue, jonka solistina ja isäntänä Marco nähdään. Mukana on myös Markus Allan ja osassa vierailijoina Teijo Lindström ja Amadeus Lundberg.

– Tähän vuoteen suuntaan suurin odotuksin. Tehdään haaveista totta! 

Rakkauden rikkaus – kiertue kevät 2019

a 13.4. Kouvola, Kuusankoskitalo, klo 18 (Markus Allan) (TM)

Ke 24.4. Tampere-talo, klo 19 (Markus Allan, Amadeus Lundberg) (L)

To 25.4. Vantaa, Martinus, klo 19 (Markus Allan, Amadeus Lundberg) (TM)

Pe 26.4. Pori, Promenadisali, klo 19 (Markus Allan, Amadeus Lundberg) (TM)

Su 28.4. Klaukkala, Monikkosali, klo 16 (Markus Allan, Amadeus Lundberg) (L)

La 4.5. Lohja, Laurentius-sali, klo 19 (Markus Allan, Amadeus Lundberg, Teijo Lindström) (TM)

• Rakkauden rikkaus -konsertin www-sivut

 


 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›