In English

MagnumLive

Maija Tenkanen ja Kulkukoirat – uusi single Peto

JULKAISTU 25/02/2016

Kulkukoirat-bändille kuuluu hyvää. Viime vuoden puolella kokoonpano sai vahvistusta muusikko-laulaja Maija Tenkasen tultua mukaan ja nyt yhteistyö on tuottanut ensimmäisen yhteisen levytyksen: singlen nimeltään Peto. Peto on laadukkaasti tuotettu kappale, joka oikean soundimaailman saamiseksi lähetettiin miksattavaksi ja masteroitavaksi rapakon taakse StudioProsiin, Kalifornian Los Angelesiin.

Kulkukoirien historia johtaa aikakauteen Topi Sorsakosken rinnalla, mutta sittemmin kokoonpano on kokenut uudistuksia. Yhtyeen uuteen nousuun nostaneet alkuperäisjäsenet Jarmo Kirsilä ja Tapani Puranen kiersivät pitkään Topin kanssa. Niistä soittoajoista on jäänyt musiikilliset jäljet ja kunnioitus suomalaisia laulajia ja lauluntekijöitä kohtaan. Ryhmää täydentävät muusikot Riku Jokinen ja Antero Kulju, joilla on vankka kokemus tanssimusiikin soitosta ja myös muista lajeista, kuten bluesrockista ja modernista kantrista.

Kuinka singlelle syntyy näin vaaraa uhkuva nimi ”Peto”?

Pedon tekijät löytyvät bändin omasta lähipiiristä. Kulkukoirien Antero Kulju sävelsi ja osin sanoittikin kappaleen yhdessä Rami Hirvelän kanssa. Kulju kertoo:

Rami Hirvelä on kaverini lapsuusajoilta. Panin merkille hänen facebook-päivityksistänsä, kuinka kauniisti hän kirjoitti ajatuksistaan. Kokosin näistä valikoituja tekstejä yhteen, sävelsin ja muokkasin ne laulettavaan muotoon. Hän innostui ja alkoi lähettää tarinoitansa minulle. Peto oli yksi hänen ajatelmiaan: hahmo, joka edustaa jotain elämän vaikeaksi tekevää asiaa, joka tulee tunnistaa ja ylittää. Se voi olla mikä vaan, kenelle tahansa: kaikilla meillä on oma petomme.

– Biisinteko ammattitaitoisten soittajien kanssa sujui rennon mutkattomasti, kertoo laulaja Maija Tenkanen. – Kappaleen teksti kertoo ihmiselämän ”pienestä paheesta”,  jonka olemassaolon voin hyvin tunnistaa ja tunnustaa. Se saattaa aina välilllä ärsyttää, mutta sen kokee niin kiusoittelevan tarpeelliseksi, ettei irtipäästäminen olekaan niin itsestäänselvän helppoa. Näiden ajatusten takia laulussani on mielestäni kuultavissa pientä kiusoittelevaa kepeyttä. Mutta näin kaiketi tekstin kuuluukin eri lailla puhutella. Näin tekstille syntyy syvyys.

Kulkukoirat ja Maija käyttivät reilusti tuotantoaikaa ensilevytykseensä. Basisti Antero Kulju ja kitaristi Riku Jokinen lauloivat taustalaulut, Jarmo Kirsilä soitti rumpuosuudet ja vierailipa sessiossa kolme puhallinsoittajaakin: Ilona Heinonen, pasuuna, Maiju Virtanen, saksofoni sekä Antero Salonen, trumpetti. Salonen teki myös sovituksen puhallinsektiolle.

Minkälainen kappale Peto sitten on?

Makee soundi, sellainen jazzahtava swingi. Tulee mieleen joku 30-luku ja pidennettyä savuketta polttava lady. Hauska varmasti tanssia. Hyvät sanat myös. Tykkäsin. Näin totesi SuomiViihteen päätoimittaja Jaana Vuorenpää, joka ensimmäisten joukossa sai kyseisen singlen kuunneltavakseen.

Peto julkaistaan 10.3.2016. Julkaisupäivämäärä ajoittuu tiiviimmän keikkarupeaman alkuun, jolloin bändi lähtee kiertämään Suomen lavoja kohti kesän lavatanssikautta. Katso keikkakalenteri.

– On ohjelmistossa Topin kappaleitakin jäljellä, ihan bändin historian vuoksi, vaikka uudistumista onkin tapahtunut, muistuttaa Antero.

Maija Tenkanen, Kulkukoirat, Peto, single, etusivu

Maija Tenkanen & Kulkukoirat – Peto, CDS
kesto 3’32 / FIMGM1600004 /MGM-397
Säv. Antero Kulju / San. Rami Hirvelä ja Antero Kulju /
Sov. Kulkukoirat, puhallinsov. Antero Salonen

Maija Tenkanen & Kulkukoirat:
Maija Tenkanen, laulu
Tapani Puranen, koskettimet
Riku Jokinen, kitarat, taustalaulu
Antero Kulju, basso, taustalaulu
Jarmo Kirsilä, rummut

Singlellä esiintyvät lisämuusikot:
Ilona Heinonen, pasuuna
Maiju Virtanen, saksofoni
Antero Salonen, trumpetti

Miksaus ja masterointi:
www.studiopros.com

 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›