In English

MagnumLive

Lipsaset julkaisee 70-luvun I Love Rock’n’Roll -hitin suomeksi

JULKAISTU 04/02/2014
Lipsaset, Aina Rock'n'Roll

15-v.  juhlavuottaan viettävä bilebändi Lipsaset julkaisee legendaarisen 70-luvun I Love Rock’n’roll -hitin suomeksi.
Esikoissinglen julkaisupäivä on 5.2.2014.

Bilebändien aateliin kuuluva Lipsaset vannoo 70-luvun musiikin nimeen. Bilebändi 2012 -kilpailunkin TV:ssä voittanut Lipsaset juhlistaa tänä vuonna 15-v. juhlavuottaan. Alkulaukaus juhlavuoteen ammuttiin jo vuoden2013 puolella, kun Lipsaset heitti marraskuussa rock-henkisen juhlakeikan kotikonnuillaan Savonlinnassa – rock-gurujen Timo Rautiaisen ja Jarkko Aholan kanssa. Samaan aikaan Lipsaset sai Dannyltä kunniaviirin, ei vähiten siksi, että bändin nimi on hatunnosto maamme viihdeteollisuuden isälle ja viihdyttämisen pioneerille Dannylle.

– Lipsaset jakaa taitavasti ja sielukkaasti suomenkielistä hittimusiikkia bailukansalle. Ehkä vielä joskus saan vierailla yhtyeen solistina, sillä tämän Lipsasemmaksi en voi enää tulla, heitti Iso-D kunniaviiriä ojentaessaan.

Nyt on tullut juhlavuoden singlen julkaisun aika: Lipsasten esikoissingle on tiukka cover-versio Arrows-yhtyeen legendaarisesta I Love Rock´n´Roll -biisistä, joka herrojen käsittelyssä on taipunut muotoon Aina Rock´n´Roll.

Kuuntele Lipsasten Aina Rock’n’Roll Youtubessa.

Bändin solisti Iso-T aka Timo Salmenkivi valottaa nyt julkaistavan singlen ja yleisesti biisivalintojen taustaa yhteen seuraavasti:

– Muutamia vuosia sitten heräsimme siihen ajatukseen, että koska 70-luvun musiikkia ei varsinaisesti voi enää säveltää uudestaan, on kääntäminen ainut mahdollisuus laventaan ohjelmistoa haluamaamme suuntaan. Tästä siis ajatus käännöstyöhön. Käännös on tehty pitkälti siten, että alkuperäisen tekstin tematiikka on säilytetty ja näin ollen kunnioitettua originaalia versiota. Käännöksessä on myös pyritty siihen, että ajankuva on edelleen 70-lukumainen.

– Käännöslupa kappaleeseen tuli yllättävän nopeasti. Olimme varautuneet pahimpaan sillä useilta tahoilta olimme kuulleet, miten hankalaa nykyisin on ylipäätään saada edes minkäänlaista vastausta kustantajilta. Lupa käännöksen käyttämiseen tuli parissa viikossa. Sen jälkeen olemme saaneet käännösluvat myös pariin muuhun kappaleeseen, joten ehkäpä lisää singlemusaa on tulossa.

– I love rock’n’roll, tai kuten meidän versiossa Aina rock’n’roll, kertoo jo otsikoltaan Lipsasista kaiken olennaisen. Se on puhdasverinen, hieno rock-kappale ilman turhaa koreilua ja kikkailua, se on myös orkesterimme motto. Lipsasten ohjelmisto toki koostuu monista musiikkityyleistä, mutta pohjalla on Aina rock’n’roll. Lipsaset on pitänyt tiukasti kiinni periaatteesta, joka määriteltiin jo orkesterin alkumetreillä, että ohjelmisto on sidottu 1970-lukuun ja nimenomaan suomenkieleen. Tämä on antanut orkesterille oman erottuvan leiman.

Lipsaset on vuoden bilebandi

Yhtyeen kokoonpano keikoilla:
– Timo Salmenkivi / laulu
– Timo Pekonen / basso
– Tommi Tiittala / kitara
– Mika Hollström / rummut ja laulu
– Ilpo Tossavainen / kitara ja laulu
– Teemu Halmkrona / koskettimet

– Yhtyeen kannalta iso asia on tällä hetkellä uuden kosketinsoittajan mukaan tulo yhtyeeseen. Hande (Hannu Salmenkivi) luopui tehtävästä vuodenvaihteessa, mutta on mukana vielä tällä nyt julkaistavalla sinkulla. Uudeksi kosketinsoitintaiteilijaksi saimme Teemu Halmkronan. Asiaan ei liity sen suurempaa tragediaa, vaan Hande katsoi, että hän keskittyy nyt muuhun musiikin tekemiseen. Onneksi saimme Teemusta hienon ammattimiehen täyttämään nuo saappaat.

Aina Rock´n´Roll (I Love Rock´n´Roll), CDS
Julkaisu 5.2.2014
kesto: 2:44, MGM-335
säv. Jake Hooker, Alan Merrill, san. Jake Hooker, Alan Merrill, Timo Pekonen, Timo Salmenkivi, Tommi Tiittala, Mikko Tukiainen, sov. Lipsaset
c & p: Magnum Music Oy 2014

www.lipsaset.com

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›