In English

MagnumLive

Volare! – italialainen ilta

Volare - italialainen ilta

Suomalaiset villinnyt italialainen hurmuri Umberto Marcato saapuu Suomeen ja esiintyy italialaisen tunnelmaillan pääsolistina. Illan kahtena muuna solistina nähdään iki-ihana Milana Misic ja nuori tulkitsijakyky Amadeus Lundberg. Konsertissa vierailee myös Umberton ystävä, muusikko Milan ”Miso” Misic.

Ensimmäisen kerran tämä kokoonpano kiersi syksyllä 2014, suuren kysynnän vuoksi myös vuosina 2015 ja 2016: yhteensä tähän mennessä jo 25 menestyskonserttia  – lähes kaikki loppuunmyydyille saleille. Nyt keväällä 2018 saamme nauttia hienoista lauluista ja tulkinnoista neljän konsertin verran. 

Umberto Marcato, joka ei suomalaiselle iskelmäkansalle juuri esittelyjä kaipaa, nousi Suomen musiikkilistojen kärkeen jo vuonna 1957, jolloin hän teki myös kahden kuukauden Suomen kiertueensa. Konsertissa kuulemme Umberton esittävän italiaksi mm. Toivo Kärjen tangoja, joita Umberto myös levytti aikoinaan.

Amadeus Lundberg tulkitsee mm. esikuvansa Olavi Virran tunnetuksi tekemiä alkuperäisiä italoiskelmiä; niitä löytyy myös hänen Vain rakkautta, Puhu minulle rakkaudesta sekä Poika varjoiselta kujalta -albumeilta ja hän on esittänyt niitä myös yleisömenestyksen siivittämän Laulaja – Olavi Virta -musiikkiesityksissä.

Milana Misic on tutustunut italomusiikkiin äitinsä Laila Kinnusen kautta ja levyttänyt useita nostalgisia italialaisia sävelmiä mm. albumeilla Laulumme ja Valoa ikkunassa, joista nyt saamme kuulla Volare! -illan aikana parhaat palat.

Volare! -konsertin säestyksestä vastaa Juha Tikan orkesteri.

Ilta täynnä tunnelmaa ja nostalgiaa…Maruzella, Lazzarella, Ciao Ciao bambina… ja monia muita tunnelmapaloja – mukana uusia lauluja ja kuvaprojisointia ajan hengestä ja lauluista.
Tuotanto: MagnumLive 

Liity tapahtumaan Facebookissa

Kerro kaverille tapahtumasta


Ajankohtaista

Kaikki tapahtumat

 

Myyntipisteitä:

• Lippupalvelu, p. 0600 10 800 (1,98 euroa/min+pvm) tai 0600 10 020 (6,84 euroa/puhelu+pvm). Auki ma-la 8-21, su ja pyhäisin 10-18. Lipun hintoihin lisätään Lippupalvelun palvelumaksut.
• Lippupiste, 0600 900 900 (1,98 €/min+pvm),  Auki joka päivä klo 7 – 22. Lipun hintoihin lisätään Lippupisteen palvelumaksut.
• R-kioskeista kautta maan voit noutaa ennakkoon Lippupalvelussa tekemäsi varauksen tai ostaa liput suoraan Lippupisteen tapahtumanumerolla.
• Lipputoimisto: www.lipputoimisto.fi, ks. myyntipisteet
• Nettilippu. www.nettilippu.fi, Tuotteisiin lisätään palvelumaksu 1,50 e per tuote. Nettilipun toimituskulut ovat 0 e.
• Myynti myös konserttitalot
• Kysy ryhmälippuja viihde@magnumlive.fi

 

Lippuja myös ovelta, mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty.

Ryhmälipputiedustelut
Sähköpostitse viihde@magnumlive.fi tai puhelimitse Vesa Puukari, 045 256 3009

 

UMBERTO MARCATO

Uransa alkuvaiheessa nuori Umberto Marcato hankki kokemusta laulamalla kirkoissa. Täytettyään 18 vuotta hänestä tuli italialaisen Casamata-orkesterin solisti. Orkesteri keikkaili Italiassa ja myöhemmin myös suuressa osassa Eurooppaa. Orkesterin ollessa esiintymismatkalla Saksassa heidät kutsuttiin esiintymään Ruotsiin, jossa he myös allekirjoittivat levytyssopimuksen vuonna 1957. Sopimuksen solmimisen jälkeen he levyttivät neljä kappaletta: Maruzella, Lazzarella, Guaglione sekä Chella llá. Nämä laulut nousivat heti mm. Suomen musiikkilistojen kärkeen.

Umberto Marcato ajautui Suomeen kesällä 1957 kierrellessään Pohjoismaita. Lyhyeksi piipahdukseksi tarkoitettu vierailu venähtikin yllättäen kahden kuukauden menestyksekkääksi kiertueeksi, kun Marcato lauloi itsensä suoraan suomalaisten sydämiin. Suklaasilmäinen hurmuri näytti herättävän suuria tunteita varsinkin naispuolisissa kuuntelijoissa.

Marcaton tuottaja Simon Brehm kannusti Marcaton levyttämään muutamia lauluja puoliksi englanniksi ja puoliksi italiaksi. Marcato menestyikin hyvin USA:ssa kahdella albumillaan, joista toinen sisälsi ensi kertaa USA:ssa levytetyn hitin Volare, ja toinen oli valikoima italialaisia romanttisia lauluja. Palattuaan USA:sta Ruotsiin Umberto levytti monta kappaletta kuten Ciao Ciao bambina, Come prima, Romantica ja Tintarella di luna. Vuonna 1963 hän levytti suomeksi

Toivo Kärjen sävellykset Marja-Leena, Liljankukka, Siks oon mä suruinen sekä Miksi puhelin ei soi. Hän esiintyi myös suomalaisissa elokuvissa Isaskar Keturin ihmeelliset seikkailut (1960) sekä Iskelmäprinssi (1991).

Vuonna 1964 Umberto julkaisi yhdessä ruotsalaisen laulajan Siw Malmqvistin kanssa Sole sole sole`n, joka ylsi kohtalaiseen kansainväliseen menestykseen. USA:ssa Sole sole sole saavutti listan 58. sijan ja Kanadassa se pääsi jopa Top 40-listalle, sijaluvuksi kirjattiin 32. Yhteistyö tuottaja Simon Brehm’sin kanssa jatkui vielä muutamia vuosia ja päättyi Brehm’sin kuolemaan vuonna 1967. Umberto suri ystäväänsä syvästi ja päätti lopettaa uransa laulajana. Hän perusti levy-yhtiön Italiaan. Marcato palasi laulajana lavalle vasta kolmen vuoden kuluttua ja teki kiertueen Ruotsissa Gert Gellerin orkesterin kanssa. Laulajan viimeisin levy Romantico Italiano ilmestyi vuonna 2009.

Umberto Marcato (78 v.) asuu Italiassa Padovan kaupungissa (2014). Monissa bioissa mainitaan hänen asuneen Ruotsissa, hän ei koskaan ole ollut Ruotsin kansalainen, vaikka aikoinaan keikkaili tiiviisti siellä.

AMADEUS LUNDBERG

Lahjakas laulaja Amadeus Lundberg hurmaa yleisöään persoonallisella laulutyylillään ja karismaattisella olemuksellaan. Amadeus on näyttänyt kykynsä myös suurien estradien parrasvaloissa.

Amadeus  tuli suuren yleisön tietoisuuteen voitettuaan Tangokuninkuuden vuonna 2009. Hän valloitti tuolloin koko Suomen kansan sydämet laululla Onnemme kyyneleet.

Vuoden 2010 alussa Amadeus oli mukana Suomen Euroviisu-finaalissa ja hän pääsi jatkoon omasta Euroviisu-karsinnastaan kappaleella Anastacia. Tammikuussa julkaistiin myös hänen ensimmäinen albuminsa Amadeus.

Tanssilava- ja ravintolaesiintymisten ohella Amadeus on konsertoinut vuosien saatossa monissa eri konserteissa, mm. Valon airueet -kiertue ja Sielu soi -konsertit, sekä Sinitaivas-konserttikiertueet (2009, 2011, 2012 ja 2013). Vuonna 2010 Amadeus oli mukana mm. tätinsä Anneli Sarin kanssa yhteisessä musiikkinäytelmäteoksessa Taivaan Portit, joka kiersi lukuisilla paikkakunnilla. Syksyllä 2013-2014 Amadeus oli mukana Kari Tapio -muistokonserttikiertueella. Uusimpia menestyskiertueita ovat olleet Idän ja lännen tiet, Georg Ots – muuttuvat laulut sekä tietenkin Volare.

Keväällä 2014 julkaistiin Jukka Kuoppamäen Amadeukselle tekemä kappale Vain rakkaus, joka oli myös uuden albumin nimi. Albumi ylitti kirkkaasti kultalevyn rajan ja toi myös Emma-ehdokkuuden. Seuraava albumijulkaisu oli Riku Niemen kanssa tehty Puhu minulle rakkaudesta (2015) ja uusin Poika varjoiselta kujalta (2016).

Amadeusta on usein verrattu niin yleisön kuin musiikkipiirien toimesta nuoreksi Olavi Virraksi. Kesällä 2014 Amadeuksen pitkäaikainen haave toteutuu ja hänet nähtiin Laulaja – Olavi Virta – musiikkinäytöksissä legendan musiikkia esittämässä.

MILANA MISIC

Milana Misic on laulaja, joka on vuosien varrella levyttänyt niin iskelmää, viihdettä kuin pop-musiikkia.

Milanan ohjelmisto sopii niin tanssilavoille kuin suurille estradeille. Hän esittää omien kappaleittensa lisäksi äitinsä Laila Kinnusen tunnetuksi tekemiä lauluja. Milana on uransa aikana osallistunut myös Suomen Euroviisuihin (2011) kappaleella Sydämeni kaksi maata.

Laulajattarelta on ilmestynyt useita albumeja, joista Laila Kinnusen musiikkia ovat Laulumme (2008) ja Valoa ikkunassa (2009) sekä kokoelma Käy tanssimaan (2010).

Lisäksi Milana on julkaissut mm. albumin Väärää rakkautta (2007), jonka tuotti Stratovariuksenkin tuottajana toiminut Matias Kupiainen.

Milana on ollut jälleen vuonna 2013 studiossa: Linnun kokoinen on toinen single hänen työn alla olevalta uutuusalbumiltaan. Milana on tuonut sävelmaailmaansa lisää etnisiä sävyjä, millä hän kunnioittaa kroatialaisia juuriaan. Kauniilla vähäeleisellä singlellään Milana kertoo nyky-yhteiskunnan aiheuttamista paineista. ”Ei kaiken aina tarvitse olla suoritettua, suurta ja suunnitelmallista,” Milana kertoo. Milanan toinen uusi single Sydän sun.

Syksyllä 2013 Milana osallistui Syksyn Sävel -kilpailuun (MTV3). Ohjelman hyväntekeväisyyskohteena oli Uusi Lastensairaala. Kappaleenaan Milanalla oli Tiedäthän mistä mut löytää, josta on julkaistu sekä single ja musiikkivideo. Keväällä 2014 julkaistiin mm. Radio Suomessa mukavasti soinut Tähteni.

Singlejulkaisut ennakoivat Milanan studioalbumia Linnun kokoinen, joka julkaistiin heinäkuussa 2014.  Milana nähtiin vuonna 2014 myös Tangomarkkinat-laulukilpailun tuomaristossa.

Konsertissa vierailee myös Umberton yhteistyökumppani, kroatialaislähtöinen muusikko Milan ”Miso” Misic, joka on myös Milana Misicin isä.

 

 Volare, Umberto Marcato, Milana Misic, Amadeus Lundberg

 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›