In English

MagnumLive

Ron Carter Golden Striker Trio Helsingissä

Ron Carter Golden Striker Trio

Yhdysvaltalainen jazzbasisti Ron Carter nähdään pitkän tauon jälkeen Helsingissä maaliskuussa akustisen Golden Striker Trionsa kanssa. Ron Carter Golden Striker Trio konsertoi Savoy-teatterissa lauantaina 22. maaliskuuta klo 19.

Ron Carter on yksi jazzin vaikuttavimmista ja tuotteliaimmista basisteista. Hän on soittanut yli 2.500 levyllä ja työskennellyt lähestulkoon kaikkien jazzin suurnimien kanssa.

Ron Carter oli myös 60-luvun legendaarisen Miles Davis Quintetin jäsen. Hänelle myönnettyjen tunnustusten lista on vaikuttava: Grammyista Downbeatin ja monien muiden jazzyhteisöjen ”Paras Basisti”-nimityksiin. Ron Carter on ollut vankasti määrittelemässä jazzbasson ja modernin jazzin rytmisektion soundia.

76-vuotiaan Carterin trio on kunnioitus jazzklassismille, yhtyeen nimikin tulee klassisen Modern Jazz Quartetin Golden Striker-kappaleesta.

Ron Carter Golden Striker Trio
Savoy-teatteri, Helsinki

la 22.3.2014, klo 19.00

Ron Carter, Savoy, Helsinki

Liput myynnissä Lippupalvelussa ja Savoy-teatterissa. Liput alk. 59 e.
Lippupalvelu
Savoy-teatteri

 

KUUNTELE

Ron Carter – The Golden Striker

Kerro kaverille tapahtumasta


Ajankohtaista

Kaikki tapahtumat

Liput ennakkomyynnissä Lippupalvelussa ja Savoy-teatterissa.

Liput alk. 59 e.

Lippupalvelu, p. 0600 10 800 (1,98 euroa/min+pvm) tai 0600 10 020 (6,84 euroa/puhelu+pvm). Auki ma-la 8-21, su ja pyhäisin 10-18. Lipun hintoihin lisätään Lippupalvelun palvelumaksut

Savoy-teatteri.Lippuvaraukset kulttuurikeskuksen puhelinpalvelusta arkisin, klo 12-18, puh. 09 310 12000 (pvm). Savoysta liput ilman toimituskuluja.

• R-kioskeista kautta maan voit noutaa ennakkoon Lippupalvelussa tekemäsi varauksen..

RON CARTER – BASS
Ron Carter on yksi jazzin omaleimaisimmista, tuotteliaimmista ja vaikuttavimmista basisteista. Hän on soittanut yli 2.500 levyllä ja työskennellyt lähestulkoon kaikkien jazzin suurnimien kanssa. Ron Carter oli myös 60-luvun legendaarisen Miles Davis Quintetin jäsen. Hänelle myönnettyjen tunnustusten lista on vaikuttava: Grammyista Downbeatin ja monien muiden jazzyhteisöjen ”Paras Basisti”-nimityksiin. Ron Carter on ollut vankasti määrittelemässä jazzbasson ja modernin jazzin rytmisektion soundia.

DONALD VEGA – PIANO
Kerrotaan, että tullessaan 14-vuotiaana Nicaraguasta New Yorkiin Donald Vega osasi vain kaksi sanaa englantia: ”Bud” ja ”Powell”! Hän oppi kielen nopeasti ja herätti soitollaan jazzin ammattilaisten huomion. Hän jatkoi piano-opintoja ja valmistui The Juilliard Schoolista. Vega soittaa nykyään monien eturivin jazzmuusikoiden kanssa ja viime aikoina hän on voittanut mm. Downbeat Jazz Soloist Awardin 2008 ja The Great American Jazz Piano Competitionin 2010.

ANTHONY WILSON – GUITAR
Tuottajat ja muusikot arvostavat kitaristi Anthony Wilsonin mielikuvitusta, kypsyyttä ja soiton syvyyttä. Niinpä viime vuosikymmenen aikana hänen muusikkoutensa on kasvanut niin lavalla kuin levyilläkin arvovaltaisessa seurassa: Paul McCartney, Leon Russell, Willie Nelson, Bobby Hutcherson, Barbara Streisand ja Aaron Neville. Hän on ollut vuodesta 2001 Diana Krallin kvartetin kitaristi ja soittaa myös Krallin Grammy-klassikoksi muodostuneella ”Live in Paris”-levyllä. Omien kokoonpanojen kanssa hän on julkaissut 10 sooloalbumia.

ron_carter donald_vega Anthony Wilson

Median käyttöön:
Lataa Ron Carter -pressikuvat.

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›