In English

MagnumLive

Kari Tapion laulut ja tarina kiertueelle Susanna Haaviston käsikirjoittamana

JULKAISTU 24/01/2017
Kari Tapio, Sinivalkoinen ääni, konsertti, Susanna Haavisto, Teemu Roivainen, Amadeus Lundberg, Milana Misic

”Mä elämästä laulan, olen suomalainen…” Liki jokainen meistä muistaa tämän säkeen ja luultavasti myös kuulee Kari Tapion syvästi tuntevan ja ihmistä lähelle tulevan sinivalkoisen äänen. Rakastetun laulajan uraa kunnioittavan esityksen on käsikirjoittanut ja sen ohjaa Susanna Haavisto, jonka lämminhenkisenä taustavoimana on toiminut Kari Tapion poika Joona Jalkanen.

Konsertti kertoo Kari Tapion elämän vaiheista laulujen, tarinoiden, kuvien ja kollegoiden muistojen kudelmana.  Kari Tapio – Sinivalkoinen ääni -kiertueen ensi-ilta on Salon Teatteri Provinssissa lauantaina 8. huhtikuuta. Sen jälkeen esitys nähdään Helsingissä, Hämeenlinnassa, Vantaalla, Jyväskylässä, Pieksämäellä, Porissa, Lahdessa, Raumalla, Kouvolassa ja Järvenpäässä.

Lavalla tässä konsertissa kuullaan ja nähdään tasapuolisesti nais- ja miesenergiaa ja lauluvoimaa. Neljän erilaisen tulkitsijan, Milana Misicin, Susanna Haaviston, Amadeus Lundbergin ja Teemu Roivaisen, pureutuminen lauluihin tarjoaa iltaan vahvoja, tunteikkaita sävyjä ja värejä sekä uudenlaistakin näkökulmaa. Musiikista vastaa Juha Tikan luotto-orkesteri. 

Konsertti on jatkoa Susanna Haaviston ohjaamalle ja käsikirjoittamalle hienolle nostalgiasarjalle, joihin kuuluvat myös ”Muuttuvat laulut – Georg Ots”, ”Laulaja Olavi Virta” ja ”Suomi-Filmin Sävelin.

Kari Tapio – Sinivalkoinen ääni -kiertue, kevät 2017

la 08.04. Salo, Teatteri Provinssi klo 17:00 (Ensi-ilta!)
ti 11.04. Helsinki, Kulttuuritalo klo 19:00
ke 12.04. Hämeenlinna, Verkatehdas klo 19:00
ke 19.04. Vantaa, Martinus klo 19:00
to 20.04. Jyväskylä, Paviljonki klo 19:00
pe 21.04. Pieksämäki, Paalupaikka Areena klo 19:00
ti 25.04. Pori, Promenadi klo 19:00
ke 26.04. Lahti, Sibeliustalo klo 19:00
pe 28.04. Rauma, Rauma-sali klo 19:00
ke 03.05. Kouvola, Kuusankoskitalo klo 19:00
to 04.05. Järvenpää, Järvenpää-talo klo 19:00

Liput alk. 36 e. Ennakko: Ticketmaster / Lippu.fi
Lisätietoa: magnumlive.fi/sinivalkoinen-aani-kari-tapio

Kari Tapio on monille suomalaiselle iskelmäkansalle tuttu. Mestarin ensimmäisestä singlejulkaisusta tulee kuluneeksi tänä vuonna jo 45-vuotta. Tuolloin, vuonna 1972, kaksikymmentäseitsemänvuotias Kari Jalkanen pääsi keikkailemaan ja mukaan, mm. Dannyn ja Lea Lavenin kiertueille ja lopulta kiertämään oman Aikapommi-yhtyeensä kanssa. Kari Tapion varsinainen läpimurto tapahtui vuonna 1976 singlellä Laula kanssain. Sitä seurasi mm. megahitti Viisitoista kesää. Suosiolle ei näkynyt loppua. Tuhansia keikkoja, konsertteja, levytyksiä. Loputon hittien putki seurasi toistaan…  Olen suomalainen, Myrskyn jälkeen, Mun sydämeni tänne jää, Paalupaikka

Kari Tapion rikkaan, mutta kuluttavan elämän uuvuttama liekki, sammui äkillisesti 65-vuotiaana. Jälkipolville jäi rakastetun artistin muisto ja ikimuistoiset laulut, jotka vielä tänäänkin soivat.

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›