In English

MagnumLive

Joel Hallikainen yllättää: lähtee kesällä nostalgiakiertueelle

JULKAISTU 16/01/2017
Joel Hallikainen, nostalgiakiertue 2017

Joel Hallikainen yllättää nostalgisella kesäkiertueella ja suuntaa tulevana kesänä 15 vuoden tauon jälkeen tanssilavoille. Vuonna 2017 tulee kuluneeksi 35 vuotta ensimmäisestä ammattilaiskeikasta, 25 vuotta Kuurankukan julkaisemisesta, kilometrejä Joelin matkamittariin tulee tänä vuonna 55 vuotta.

– Olen innoissani tulevasta. Haluan jakaa musiikin ja nostalgiset muistot yleisöni kanssa. Olen valmis ja hyvässä iskussa, hetki tuntuu juuri nyt oikealta, iloitsee Joel Hallikainen.

Kiertue starttaa Viking Gracelta keskiviikkona 3. toukokuuta. Laiva valikoitui  nostalgiakiertueen aloituspaikaksi, koska Joelin ura starttasi 80-luvulla nimenomaan laivoilta, jossa hän keikkaili taikurina ja risteilyisäntänä. Starttikeikan jälkeen Joel lähtee kiertämään kesälavoja ja ravintoloita Suomen satavuotiseen kesään. Nostalgiakiertue päättyy syksyn kynnyksellä.

–  Muistan vanhan yleisöni ja odotan kuumeisesti tulevaa kiertuetta ja jälleen näkemisen riemua lava-yleisön kanssa. Saamme yhdessä hypätä 90-luvun kesiin ja tunnelmiin. Ilmassa on suuren kansanjuhlan tuntua. Silti tuleva kesä jännittää. Löytävätkö he minut ja miten uusi yleisö ottaa minut vastaan”, pohtii Joel Hallikainen.

– Olen saanut rinnalleni orkesterin, joka tuo keikoille uutta energiaa: nuorista miehistä koostuvan Patajätkä-orkesterin, jonka keulahahmona toimii Miikka Henriksson. Tästä minulla on erityisen hyvä fiilis, koska tiedän, että bändini soittaa monipuolista tanssimusiikkia ja kaikki tarvittavat tanssilajit.

Vuonna 1992 Kuurankukka-kappale räjäytti potin. Joel Hallikainen kiersi ilmiömäisen suosion siivittämänä Suomen tanssilavoja. Hänen elämäänsä seurattiin lööpeistä ja otsikoista. Tuhansia lavakeikkoja, TV:n Tuttu juttu -show, konsertteja, Emma-, Telvis– ja Vuoden viihdyttäjä –palkintoja, kultaa, platinaa- ja triplaplatinaa. Joel suorastaan lensi 90-luvun buumissa kymmenen vuoden ajan keikalta keikalle, valtaisan TV-suosion ja listabiisien siivittämänä, aina uupumiseen asti. Vuosituhannen vaiheessa oli aika rauhoittua ja ottaa etäisyyttä viihde-elämästä. Oli pienempimuotoisten kitarakeikkojen, hengellisten laulujen ja perhe-elämän aika. 

Joelin nostalgiakiertue ”Sininen on kesäyö – Joel Hallikainen – 35 vuotta estradilla” kiertää Suomen 100-vuotisessa kesässä toukokuusta syyskuun loppuun. Suomen kansan rakastaman ’meidän Joken’ voi jälleen nähdä eri estradeilla esittämässä lukemattomia hittejään. Anna vierellesi tulla, Sininen on kesäyö, Kaarnalaivat, Sinulle… ja tietenkin triplaplatinalla palkittu Kuurankukka: Joel Hallikainen -esikoisalbumia on myyty jo huikeat 186 000 kappaletta – se on Suomen kautta aikojen viiden myydyimmän albumin joukossa.

 

 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›