In English

MagnumLive

Janne Tulkki: Jotakin on ja jotakin ei

JULKAISTU 01/01/2016
Janne Tulkki, Jotakin on ja jotakin ei, single

Janne Tulkki julkaisee tammikuun 22. päivä uuden singlensä, jossa on toiminut sanoittajana: Jotakin on ja jotakin ei -kappaleesta tuli ennemminkin pilke silmäkulmassa tehty laulu, ei ”personoitu ruikutus”. Näin Janne kertoo laulun synnystä:

– Sain Aurasen Samilta menevän demon, joka kutkutti mieltä kovasti. Siinä on suomirokkiasennetta ja itselleni niin kovin läheistä manserokkivivahdetta. Siinä oli rannetta. Erityisen mielekkääksi koin sen, että Sami oli tehnyt biisin ihan minua silmällä pitäen haluten laajentaa mielikuvaa minusta laulajana. Toki kutkuttavaa on sekin, millä tavalla kipale otetaan vastaan.

– Tein tekstin kolme kertaa ja joka kerralla lähes erilaisena. Laitoin viimeisimmän version Samille voimasanojen vyyhdin saattelema. Sami muokkasi tekstiä aika paljon ja sai sen hiottua huippukuntoon. Tuloksena oli pilkettä silmäkulmassa oleva, hiukkasen kantaa ottava laulu. Mukana on sellainen perisuomalainen ajatus: työnnä känsät rukkasiin ja ala hommiin. Pientä uhoa ja paljon työtä.

– Edellinen singleni Jotain mihin luottaa, oli ensimmäinen Samin kanssa yhdessä tekemä laulu. Jotakin on ja jotakin ei jatkaa rehellisyydessään samojen totuuksien tiellä, musiikillisesti kovemmilla kierroksilla. Ehkäpä kuuntelijalla jää jotakin löydettäväksi toiseenkin kuuntelukertaan.

• Lisää tarinointia voi nähdä Yle TV1:n Puoli seitsemän -ohjelmassa 22.1.2016, jossa Janne vierailee singlen julkaisupäivänä.

Janne Tulkki – Jotakin on ja jotakin ei, CDS
3:08 | MGM-395 | FIMGM1600002
säv. /sov. Sami Auranen | san. Sami Auranen & Janne Tulkki
kitarat, taustalaulut, kosketinsoittimet: Sami Auranen | basso: Jussi Saxlin
rummut: Hank Mannio | tuotanto / äänitys / miksaus: Sami Auranen | masterointi:
Jaakko Viitalähde / Virtalähde Mastering
c & p 2016 MagnumLive Oy

Katso Jannen keikat:
www.magnumlive.fi/janne-tulkki

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›