In English

MagnumLive

Vuoden taikuri Janne Raudaskoski tuo The Outsider -esityksensä kiertueelle Suomeen

JULKAISTU 17/12/2014
The Outsider - taikuuttaa, teknologiaa ja klovneriaa

Maailmalla kehuja keränneellä Janne Raudaskoskella on takanaan loppuunmyyty kiertue Kiinassa, esityksiä Lontoossa, New Yorkissa, Manilassa ja Venäjällä. Alkuvuodesta 2015 mies tuo taikuutta, teatteria ja elokuvaa yhdistelevän The Outsider -elämysteatteriesityksensä Suomen –kiertueelle.

Hallitseva vuoden taikuri Janne Raudaskoski tuo kehutun taikuutta, klovneriaa, elokuvaa ja teatteria yhdistelevän The Outsider -elämysteatterinsa alkuvuodesta neljännen kerran Ruotsiin sekä nyt myös kattavalle Suomen-kiertueelle. Tämä jo kuudelle kielelle käännetty esitys on noussut ilmiöksi ja se on saanut seisovia aplodeja sekä ylistäviä kritiikkejä muun muassa Ruotsissa, Italiassa ja Liettuassa.  Suomessa esitys on nähty täysin katsomoin muun muassa Kansallisteatterissa, Svenska Teaternissa ja Verkatehtaan isoilla näyttämöillä.

The Outsider kertoo tarinan miehestä, joka ei ole tästä maailmasta. Esitys johdattelee katsojansa komiikan, tragedian ja absurdien tilanteiden kautta pohtimaan nykyihmisen elämänmenoa ja siitä vieraantumista. The Outsider on aikuisten satu, jossa teatteri ja elokuva yhdistyvät taikuuden, teknologian ja klovnerian keinoin. Maailmalla menestystä niittänyt esitys lainaa Charles Chaplinin ja Buster Keatonin mykkäfilmien kuvakieltä ja tuo sen tähän päivään.

“The Outsider -hahmo ja esitys ovat syntyneet ajatusleikistä: miten naiivi, lapsenomainen hahmo kokisi maailman ilmiöt kohdatessaan ne ensimmäistä kertaa. ” kertoo Janne Raudaskoski.

The Outsider –kiertue kevät 2015

Pe 2.1.             Kuopion kaupunginteatteri
La 3.1.             Kuopion kaupunginteatteri
Ti 10.2.           Gävle Teatern,  Ruotsi
Su 15.2.          Vaasan kaupunginteatteri
Ma 16.2.         Vaasan kaupunginteatteri
To 26.2.          Varkauden teatteri
Pe 13.3.          Järvenpää-talo
Ti 17.3.           Hyvinkääsali
Ke 25.3.          Sibeliustalo, Lahti
Pe 27.3           Akustiikka, Ylivieska
La 28.3           Akustiikka, Ylivieska

 JANNE RAUDASKOSKESTA

Vuoden taikuriksi valittu Janne Raudaskoski  on toiminut ammattitaikurina vuodesta 1997. Suomen- ja pohjoismaiden taikurikilpailuja voittanut Janne on kehittänyt ainutlaatuisen esittävän taiteen muodon, joka yhdistää taitavasti taikuutta, klovneriaa, elokuvaa ja teatteria. Nurmijärveltä kotoisin oleva Janne nimittää esityksiään elämysteatteriksi.  Oman  yrityksensä toimitusjohtajana työskentelevällä, monipuolisella miehellä on ohjelmistossaan kaksi elämysteatteriesitystä: kokoperheen tarina Watti Walopää ja Kadonnut Hehku sekä aikuisille  ja nuorisolle suunnattu The Outsider.

Esitykset ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta myös kansainvälisesti. Watti Walopää ja Kadonnut Hehku on esitetty ammattiteattereissa yli 100 kertaa. Teoksen ensi-ilta oli Unga Teaternissa  vuonna 2008. Sen jälkeen tämä kokoperheen vauhdikas näytös on hurmannut ihmisiä niin Lontoossa, New Yorkin Off Broadwayllä kuin loppuunmyydyllä Kiinan kiertueellakin.  Viimeksi esitys on nähty Manilassa, jossa Jannella oli kahden viikon kiinnitys. Espoon kaupunginteatterissa 2011 ensiesityksensä saanut The Outsider on lukuisten Suomen esitysten lisäksi ehtinyt matkaamaan jo Italiaan, Liettuaan ja useaan otteeseen Ruotsiin.

Suomen esitysten myynti: MagnumLive
Jannen haastattelut ja promootio: nora.norrlin@liekkipromotion.com

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›