In English

MagnumLive

Jamppa Tuomisen muistokiertue jatkuu, mukana Eija Kantola, Teemu Roivainen, Aki Hietala

JULKAISTU 23/02/2017

Lauluja ja tarinoita Jampan elämästä: Jamppa Tuominen – Aamu toi, ilta vei -viihdekonsertit jatkuvat keväällä 2017.

Suurien tunteiden tulkin, edesmenneen Jamppa Tuomisen iskelmäura starttasi nelisenkymmentä vuotta sitten iki-ihanalla laululla Aamu toi, ilta vei. Tämän päivän iskelmätähdet haluavat kunnioittaa rakastettua artistia ja hänen laulujaan muistoja herättävässä konsertissa: Laulujen tulkitsijoina ovat Eija Kantola, Teemu Roivainen, Aki Hietala ja Jaana Raivio. Jamppa Tuominen – Aamu toi, ilta vei -konserteissa kuullaan tarinoita ja muistoja Jamppa Tuomisen elämästä ja hänen suosituimmat hittinsä, nimikkokappaleen lisäksi mm. Kevään ensi kukkanen, Vesipisaroiden laulu ja Kuumat kyyneleet.

Loppuunmyytyjä konsertteja esitettiin tällä kokoonpanolla jo syksyllä 2016 – nyt kiertue saa jatkoa.

Kevään konsertit 2017

su 5.3. Hyvinkää, Hyvinkääsali, klo 16
ti 18.4. Imatra, Kulttuuritalo Virta, klo 19

Lippujen ennakkomyynti on alkanut!
Katso lipunmyyntitiedot Jamppa Tuominen – Aamu toi ilta vei

Kiertueen tähdet ovat kaikki tuttuja konserttilavoilta ja esittäneet Jampan kappaleita, osin myös levyttäneet. Eija Kantola ja Teemu Roivainen muistetaan Tangomarkkinat-laulukilpailun voittajina ja ovat tutustuneet Jampan musiikkiin vuosien varrella. Jaana Roivainen, Jamppa Tuomisen sisaren tytär sekä Aki Hietala ovat niin ikään vuosien varrella tulkinneet paljolti Jampan kappaleita.

Eija Kantola muistelee Jamppaa ja lauluja:
– Jampalla oli todella persoonallinen ja tunnistettava ääni. Hän oli myös erittäin musikaalinen. Selaillessani Jampan tuotantoa läpi, olin yllättynyt, miten monissa hänen lauluissaan kuvataan myös 70- ja 80- lukujen tyypillisiä suomalaisia ilmiöitä; muutettiin maalta kaupunkiin ja jopa Ruotsiin työn ja paremman elämän toivossa. Sen myötä taas ikävöitiin rakkaita ihmisiä ja omaa isänmaata. Lauluissa oli usein silti positiivinen vire ja iloinen melodia, kuten kappaleessa Pikku-Merja. Herkempää Jamppaa edustaa oma lempikappaleeni Vesipisaroiden laulu. On hienoa päästä esittämään näitä monipuolisia lauluja ja tarjoamaan yleisölle nostalgiaa vuosikymmenten takaa.

Oulusta kotoisin olevalle Teemu Roivaiselle Jampan tuotanto on tullut tutuksi:
– Jamppa Tuominen on legendaarinen laulaja, joka on varmasti kaikille suomalaisille tuttu nimenä ja itselle erityisesti Jampan kuulas, korkea ja hyvin kaunis tapa laulaa on jäänyt mieleen jo lapsena radion välityksellä. Yksittäisistä kappaleista mieleen painuvin on varmasti ollut upea sävelmä Yön syliin. Jamppa Tuominen on pohjoisen Suomen laulaja, ja useat hänen kappaleistaan myös liittyvät hänen pohjoisen juuriinsa. Sen vuoksi myös itselläni on helppo samaistua häneen laulajana sekä hänen lauluihinsa. On suuri kunnia päästä Jampan tutuksi tekemiä hienoja kappaleita yhdessä upeiden laulajien kanssa.

Kiertueorkesterina toimii Omega, jossa soittavat Josi Kandelin (kitarat, laulu), Pekka Ronimus (koskettimet, laulu), Tuomas Tykkälä (basso, laulu), Esa Hiltunen (rummut, laulu).

Jarmo ”Jamppa” Tuominen ponnahti koko kansan tietoisuuteen vuonna 1976 Iskelmähaavi-kilpailun kautta ja Veikko Juntusen säveltämällä levytyksellään Aamu toi, ilta vei (1977). Jampan useat levytykset ylittivät jopa 50 000 myydyn levyn huiman timanttilevyrajan. Jampan viimeiseksi jäänyt 17. soololevy Kukkivat ruusut kerran ilmestyi vuonna 1995.

Lisätietoa: magnumlive.fi/jamppa-tuominen-aamu-toi-ilta-vei

 

 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›