In English

MagnumLive

Hulahula Suomi ja juhannuksen maailmanennätystanssit

JULKAISTU 02/06/2017
Hulahula Suomi #Hulahulasuomi

Kaikkien aikojen juhannusjuhlissa tavoitellaan yhteistanssin maailmanennätystä!
 
 
Pähkähullu idea saada suomalaiset tanssimaan muuttuu todeksi juhannusaattona klo 22. Tuolloin tavoitellaan maailmanennätystä tanssimalla samaa biisiä, samaan aikaan maan joka kolkassa. Kaikkien aikojen juhannusjuhlat näytetään suorana Suomen televisiohistorian suurimmassa televisiolähetyksessä.

Hulahula Suomi -ohjelma huipentuu juhannusaattona viiden tunnin suoraan lähetykseen, jossa tavoitellaan uutta tanssin maailmanennätystä*. Sadat paikkakunnat, lavat ja festarit ja yksityishenkilöt ovat lähteneet järjestämään kaikkien aikojen juhannusjuhlia, jotka muuntuvat samalla maailmanennätysareenoiksi. Tarkoitus on tehdä yhdessä historiaa satavuotiaan Suomen kunniaksi.
 
“265 000 hollantilaista tanssi vuonna 2006 yhtä aikaa samaa biisiä. Onhan se kova luku, mutta suomalaiset ovat sen verran yllytyshullua kansaa, että voimme rikkoa sen!”, vakuuttavat Hulahula Suomen juontajat Mira Luoti ja Ernest Lawson.

Suorana lähetettävään juhannuksen huipentumaan on ilmoittautunut jo 130 000 osallistujaa lähes 200 tapahtumasta ympäri maan. Myös Suomen rajojen ulkopuolella on jo innostuttu mukaan yhteisiin juhliin. Mukana maailmanennätyksen tavoittelussa on juhannuksen juhlijoita mm. Espanjan Fuengirolasta, Kreikasta, Kanadasta, Hollannista ja Ruotsista. Käy katsomassa lista osallistujista osoitteessa yle.fi/hulahulasuomi tai ilmoita oma juhlasi mukaan.

Yhteistanssi toteutetaan juhannusaattona perjantaina 23.6. klo 22.00 Robinin “Hula hula” -kappaleen tahtiin.

”Kun studiossa tätä biisiä väsäsin, niin en kyllä olisi koskaan uskonut, että tällä rikotaan ennätyksiä! Suomalainen tanssikankeus on nyt selätetty. Kivaa olla mukana tässä proggiksessa!”, Robin hehkuttaa.

Historiallisen suuri lähetys

Juhannusaatto tulee olemaan ainutlaatuinen tapahtuma valtavan yhteistanssin lisäksi myös tv-toteutuksen osalta. Kyseessä on lähetysyksiköiden ja lähetyspaikkojen määrässä suurin suorana lähetettävä tuotanto, mikä Suomessa on tehty. Toteutuksessa on mukana 28 lähetysyksikköä, joista suurin osa on liikkuvia ja vaihtaa illan aikana paikkaa. Näiden lisäksi juhannusaattoa taltioidaan kahdella kuvauskopterilla ja tapahtumaan voi osallistua myös omalla facebook-livellä, joista parhaat palat poimitaan mukaan tv-lähetykseen. Suomea ei ole tätä ennen yhdessä livelähetyksessä katettu maantieteellisesti yhtä laajalta ja monipuoliselta alueelta.
 
 Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tehtävä Hulahula Suomi -lähetys kerää yhteen eri kokoiset festivaalit ja kyläjuhlat pienistä paikkakunnista isoihin kaupunkeihin. Viiden tunnin suoralla ohjelmalla taltioidaan, miten eri tavoin keskikesän juhlaa maassamme vietetään.

Yle Radio Suomi tekee juhannusaattona suoraa lähetystä peräti kahdeksan tuntia. Hulahula Suomi -lähetystä Kangasniemeltä juontavat Markus Turunen ja Marko Miettinen.

“Juhannuksessa itsessäänkin on jotain maagista, mutta nyt olemme jättämässä tuleville sukupolville muiston siitä, miltä Suomi näytti, kun se vietti 100-vuotisjuhlavuotensa juhannusta. Se on ainutlaatuinen tapahtuma, jonka toteutamme yhdessä. Kaikkien suomalaisten on mahdollisuus olla tekemässä nyt historiaa!”, Hulahula Suomi -kokonaisuuden tuottaja Markku Mastomäki kuvailee juhannusaatton jättiurakkaa.
 
  
*Maailmanennätysjahti:
 
Vuonna 2006 Hollannissa tehdyssä Guinnessin maailmanennätyksessä 264 188 osallistujaa tanssi samaan aikaan kappaletta “What a Feeling”. Suomessa ei tavoitella virallista Guinnessin maailmanennätystä, sillä se olisi rajannut ulos kaikki pienemmät, alle 30 hengen mökkijuhlat. Maailmanennätysyrityksen lopullinen osallistujamäärä lasketaan tapahtumajärjestäjiltä saatavien osallistuja-arvioiden perusteella. Jokaisen tapahtumajärjestäjän pitää myös todistaa ja dokumentoida tapahtuma joko valokuvalla tai videolla. Yhteistanssi toteutetaan juhannusaattona perjantaina 23.6. klo 22.00 Robinin “Hula hula” -kappaleen tahtiin.

Hulahula Suomen suora tv-lähetys nähdään juhannusaattona Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 17.00-22.15. Yle Radio Suomi tekee suoraa lähetystä kahdeksan tuntia klo 16 alkaen.  

 

Tule mukaan!

MagnmLive on mukana projektissa Ylen yhteistyökumppanina ja kannustaa eritoten kaikkia tanssilavoja mukaan. Jos sinulla on tanssit juhannusaattona, ota yhteyttä maria.hietanen@magnumlive.fi.

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

Liity MagnumLive postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›