In English

MagnumLive

Kai Jämsä

Kai Jämsä

Kai Jämsän jo yli kolmekymmentä vuotta kestänyt intohimoinen rakkaus musiikkiin jatkuu ja kukoistaa. Keikkaklubien korkeakoulussa ja maanteiden musiikkiopistossa jo 12-vuotiaana aloittaneen monitaiturin sävelissä kaikuu kokemus ja soitannassa kunnioitettava nöyryys aitoa tekemistä kohtaan.

Kai Jämsä keikkailee nelihenkisen bändinsä kanssa, duona Petri Auerin kanssa sekä trubaduurina.

Kun albumi Harvoja ja onnekkaita julkaistiin toukokuussa 2012, Kai Jämsä ei suinkaan jäänyt viettämään sapattia. Intohimo musiikkiin, sen tekemiseen sekä ehtymätön inspiraatio pitivät hänet kiireisenä ja rakkaan Konehuone-studion seinien sisällä synnytettiin jo uutta materiaalia.

Albumilta ensimmäisenä singlejulkaisuna tarjoiltiin kappale Tyttö tai poikaSe on yllätyksellinen, mukaansa tempaiseva rytmin ja musiikin reippailu, joka ei tunnelmaltaan ole sitä tyypillisintä Jämsää, mutta raikkaalla tavalla jälleen tuo esiin Kain tinkimättömän laadun ja käden jäljen jokaisessa nuotissa. Hienon lisäsäväyksen laulun tunnelmaan luo trumpetisti Mika Mylläri.

Seuraavan albumin alkumetreillä Kai Jämsän tavaramerkiksi muodostunut parisuhdetematiikka sai jatkoa ja kappale nimeltä Helppoa matikkaa näki päivävalon (2013). Kappale kuvaa kahden ihmisen ahdistuneisuutta aina riidan ratkaisuun saakka.  Seuraava singlejulkaisu oli Hienohelma ja vanhapoika (2014) Youtubessa. Sitä seurasi tulevan albumin nimikkokappale Aika on, josta julkaistiin myös musiikkivideo. Albumi ”Aika” on julkaistiin 18.3.2016. Siinä soi kolmetoista Kai Jämsän itsensä säveltämää kappaletta.

Videot

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›