In English

MagnumLive

Janus Hanski

Janus Hanski

Janus Hanskin keikoilla kuullaan tuulahduksia iskelmän kulta-ajoilta ja uusia lauluja tyylikkääseen iskelmämuottiin sovitettuna. Januksen isän Seppo Hanskin legendaarisimmat laulut kuuluvat myös Januksen repertuaariin. Keikoilla Janusta säestää Suomen ykkösmuusikoista koostuva kvartetti.

”Iskelmä on suomalaisille rakas laji, jolla on vuosikymmeniä pitkät perinteet. Iskelmän tahdissa on solmittu monet liitot. Jotkut vain ehkä yhdeksi yöksi ja jotkut eliniäksi. Iskelmä syntyy todellisesta eletystä elämästä, juurevasta kivusta ja intohimosta, surusta ja ilosta, pettymyksestä ja toivosta. Aivan niin kuin blues Amerikassa. Ehkäpä iskelmä onkin suomalaista bluesia.

Iskelmä kiinnosti nuoria 60-70-luvuilla, koska siinä oli särmää. Hyvin tehty iskelmä kiinnostaa nuoria tänäkin päivänä, jos sille vain annetaan mahdollisuus. Omalta osaltani haluan tuoda uudenlaista ääntä ja ajatusta mukaan iskelmän suureen valtakuntaan, jossa vapaasti kukkivat niin tulipunaiset ruusut kuin lumivalkoiset liljankukatkin.”
– Janus Hanski –

Videot

Levytyksiä:
Kitarani, CDS (2013)
Untasi valvon, CDS
Lähdön hetki (Tangomarkkinat 2012 -kokoelmalla)
Hän lähtee. CDS
Painan vain pääni, CDS
Monen vuoden jälkeenkin, CDS

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›