In English

MagnumLive

The Outsider

The Outsider - taikuuttaa, teknologiaa ja klovneriaa

The Outsider on maailmallakin suurta suosiota saavuttanut esitys, jossa teatteri ja elokuva yhdistyvät Elämysteatteriksi taikuuden, teknologian ja klovnerian keinoin. Vuoden taikuriksi 2014 valittu Janne Raudaskoski muuntautuu The Outsiderissa 40 eri rooliin. Myös konsepti ja käsikirjoitus on Raudaskosken käsialaa.

Teatteriin eksyy mies, joka ei ole tästä maailmasta. The Outsider johdattelee katsojansa komiikan, tragedian ja absurdien tilanteiden kautta pohtimaan nykyihmisen elämänmenoa ja siitä vieraantumista. Esitys lainaa Charles Chaplinin ja Buster Keatonin mykkäfilmien kuvakieltä tuoden sen tähän päivään täysissä väreissä ja 4D-versiona.

The Outsider -tuotanto on käännetty jo kuudelle eri kielelle ja sille on myönnetty vuonna 2013 Opetusministeriön vientikärkihanke -tuki. Esitys on saanut aikaan seisovia aplodeita mm. Ruotsissa, Italiassa ja Liettuassa. Suomessa esityksiä on nähty mm. Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä, Svenska Teaternin isolla näyttämöllä ja Tampereen teatterikesän pääohjelmistossa.

Kesto: 1 h 10 min

Ihmeellisintä on Janne Raudaskosken muokkautuminen rooliin jos toiseenkin. Enempää en kerro, menkää itse nauttimaan.
– Helsingin Sanomat

Oli tämä huikea! Seuraavan kerran tämä on mahdollista nähdä Suomessa Hämeenlinnan Verkatehtaan Vanaja-salissa 25.-26.9.2014. Kyllä vaan, Hämeenlinnassa. Lippu on jo ostettuna, sillä tämähän on nähtävä uudelleen, koska on vaan niin upeaa ja taidokasta meininkiä.
– Hämeen Kaiku

”Kekseliästä ja loppuun asti suunniteltua viihdettä, jonka yleisö palkitsi seisaaltaan taputtaen.” *****
-Tomas Larsson, Östersunds-Posten, Ruotsi

En muista koska olen nauranut ääneen teatterissa, hengähdellyt ääneen ihmetyksestä ja huutanut lopussa: ´loistavaa´.”
– Katsojapalaute, Turun Linnateatteri

”Taikurin mielikuvitus on rajaton ja ällistyttävä… Yleisö reagoi villisti, koska se koki paljon ennenkokematonta: kullankimalteisia konfetteja satoi, ihmisten päiden ylitse lenteli välkkyvä lentokone…”
– Lietuvos rytas-Päivälehti, Liettua

”The Outsider oli aivan IHANA! Itkin ja nauroin, puhalsin saippuakuplia ja lopussa taputin (koko katsomon lailla) käteni kipeiksi. Sydämellinen kiitos esityksestä, jota muistelen yhä haikeana ja onnellisena! Taas jaksaa puskea kohti syksyä ja räntäsateita.”
– Katsojapalaute Tampereen teatterikesästä

 Katso Janne Raudaskosken haastattelu Ylen Aamu-TV:ssä

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›