In English

MagnumLive

Jore Marjaranta

Jore Marjaranta nousi kuuluisuuteen 1990-luvun alussa Leningrad Cowboysin jäsenenä. Hänen muita yhtyeitään ovat olleet muun muassa Albert Järvinen Band, Guitar Slingers ja The Clap.

Keväällä 2000 soolouransa startannut Jore on jatkanut omannäköisen musiikin tekemistä. Sooloartistiksi siirtymisen myötä Jore on tehnyt useita suomenkielisiä pop-rockhittejä ja vastaanotto keikoilla on hurmioitunutta.

Tehokkaat melodiat, omintakeinen ääni ja loistavat livekeikat ovatkin elementtejä, joista Jore Marjaranta artistina parhaiten tunnetaan. Marjarannalla on kasapäin tunnettuja singlejä, jotka ovat soineet ahkerasti radioiden soittolistoilla vuosien ajan. Tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluu Pahat Pojat -elokuvasta tuttu Haaveet kaatuu. Elokuvan näki yli 600 000 katsojaa ja leffan soundtrack myi platinaa, huikeat 35 000 kappaletta. Soolouran tunnetuimpia lauluja ovat myös Miten pelko lähtee (elokuvasta Minä ja Morrison), Ikävä, Kävelet tähtiin päin ja Niin kaunis on Helsinki nyt. Jore on esittänyt myös Tunteisiin-tunnusmusiikin tv-sarjassa Salatut elämät.

Muutaman vuoden Yhdysvaltojen Coloradossa asumisen jälkeen Suomeen palannut Jore Marjaranta on alkanut tehdä uutta musiikkia. Tammikuussa 2015 julkaistu Rakkaus kuulethan mua on Marjarannan ensimmäinen uusi single neljään vuoteen.

Jo tähän mennessä pitkän ja kunnioitettavan uran tehnyt Jore Marjaranta on tekstittänyt kappaleen yhdessä Lasse Wikmanin kanssa. Yhteistyö on ollut hedelmällistä, sillä kaksikko on sanoittanut kaikki tulevan levyn kappaleet. Jore Marjarannan albumi ilmestyy huhtikuussa ja sen julkaisee Exogenic Music Group, jonka tallissa on myös mm. Paleface. Jore Marjarannan keväällä julkaistava albumi on modernisti aikuispop-maisemissa uiva ”VI”.

– On ollut hienoa jatkaa taas musiikin säveltämistä ja sanoittamista. Lassen ja minun lisäksi biisintekotiimiin kuuluu tuottajani Nalle Ahlstedt, jonka kanssa olen säveltänyt levyn kappaleet. On ollut ilo työskennellä näiden herrojen kanssa, uuden albumin palaset ovat loksahdelleet kivuttomasti paikoilleen, Marjaranta kertoo.

Joren bändissä soittavat Tero Pennanen – koskettimet (mm. Maija Vilkkumaa, Anna Eriksson, Erin, Irina Björklund), Kukka Lehto – viulu (Erin, Irina Björklund), Marko Timonen – rummut (Maija Vilkkumaa, Ismo Alanko Säätiö), Ville Nurmi – kitara (mm. Anna Eriksson, Flipper).

jore_marjaranta_band2_600x400_15
Kuvassa vas.: Ville Nurmi, Marko Timonen, Niko Kokko, Kukka Lehto, Tero Pennanen

 

Videot

Kokoonpano

Band
Jore Marjaranta – laulu kitara
Tero Pennanen – koskettimet
Kukka Lehto – viulu
Marko Timonen – rummut
Ville Nurmi – kitara

Sooloalbumit:
VI, CD (2015)
Niin kaunis on Helsinki nyt, CD (2011)
Pieni ihminen, CD (2007)
Parhaat / 18 suosikkia, CD(2005)
Värit, CD (2003)
Aikaa palaa, CD (2001)
Eteenpäin, CD (2000)
Katso muut julkaisut Jore Marjarannan kotisivuilta.

Keikat

Erikoisohjelmat

Jore Marjaranta on tehnyt viime vuosina monia konsertteja ja musiikkiesityksiä, niistä mainittakoot mm:

Mainio Juha Vainio, joka on Jore Marjarannan, Tapio Liinojan ja Olli Ahvenlahden siivittämä musiikkiesitys. Tapio, Olli ja Jore kertovat sanoin ja sävelin Juha Vainion monivivahteisesta elämästä. Kuulemme hänen rakastetuimmat laulunsa yhdistettynä harvemmin kuultaviin huumoripläjäyksiin. Esityksessä kuullaan mm. laulut “Elämää ja erotiikkaa”, “Albatrossi”, “Sellaista elämä on”, “Vanha salakuljettaja Laitinen”, “Kotkan poikii ilman siipii” sekä monta muuta legendaarista sävellystä ja sanoitusta. Tkan n jo kymmeniä yleisömenestyksen siivittämiä esityksiä. Mainio Juha Vainio voidaan toteuttaa Show & Dinner-kokonaisuutena, lauluiltana, yritystilaisuuksien kohokohtana tai konserttisaleissa. Mainio Juha Vainio.

Jore Marjaranta on esiintynyt Olli Ahvenlahden kanssa Suuri suomalainen laulukirja -teemalla. He  palauttavat mieliin kansakunnan musiikillisia muistoja menneiltä vuosikymmeniltä. Konsertissa muistellaan suosikkisävelmien säveltäjiä ja noiden sävelmien esittäjiä sekä kerrotaan kiehtovia tarinoita laulujen takaa. Oman aikansa suosikit saavat laulajavirtuoosin ja pianolegendan tulkinnoissa ansaitsemansa puitteet kamarikonsertin tapaan. Suuri suomalainen laulukirja.

Jore Marjarannan ohjelmistoon kuuluvat myös joulukonsertit, mm. yhdessä Johanna Iivanaisen ja Olli Ahvenlahden kanssa.

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›