in-english

MagnumLive

Teuvo Oinas

Teuvo Oinas, Tangokuningas

Ylitornion Raanujärveltä koko kansan kuninkaaksi noussut Teuvo Oinas on käynyt pitkän tien rivilaulajasta yhdeksi Suomen suosituimmaksi lavaesiintyjäksi.

Tangomarkkinoilla voitetun Tangokuningas-tittelin saattelemana Teuvo pääsi levyttämään ja lukuisten levytysten ja TV-esiintymisten jälkeen Teuvo nousi artistien tähtikaartiin. Kovalla työllä ja tinkimättömällä asenteella Teuvo on raivannut tiensä tanssijoiden sydämiin. Tanssittava ohjelmisto saa yleisön tulemaan aina uudelleen Teuvo Oinaksen tanssi-iltaan.

Teuvo Oinaksen uraan mahtuu tuhansia keikkoja ja jo 12 albumia – ja myös meriittejä. Uusimpiin albumeihin kuuluu Tähtiä täynnä, joka julkaistiin keväällä 2013. Vuonna 2016 Teuvo valittiin Vuoden Tanssittajaksi ja samana vuonna julkaistu Suomalainen Tango -levy valittiin Kuukauden levyksi ja lopulta myös Vuoden 2016 levyksi.  Tanssipaikka Helsinki Pavi on myös palkinnut Teuvon Suomen parhaana tanssisolistina.

Vuonna 2016 tuli kuluneeksi 30 vuotta Tangokuninkaaksi valinnasta – juhlavuotta vietetään, kuinkas muuten, kuin työn, konserttien ja keikkojen siivittämänä.

Yhtye: Kiintotähti

 

Historiaa:

16-vuotiaana Teuvo voitti ruotsinsuomalaisten laulukilpailun ja ura laulavana basistina alkoi Zonora-yhtyeessä, joka kiersi keikkapaikkoja ympäri Ruotsinmaan. 1972 Teuvo sai kiinnityksen Pasi Kauniston yhtyeeseen ja suosittu Kaunisto vei Teuvon legendaarisen Toivo Kärjen kuultavaksi. Kärki piti Teuvon laulusta, mutta kehotti ottamaan vielä laulutunteja.

Teuvo kiersi useiden eri ammattiyhtyeiden solistina ja ollessaan keikalla Sallan Revontuli -ravintolassa Teuvo näki televisiosta ensimmäisten Tangomarkkinoiden lähetyksen. Innostuneena näkemästään Teuvo päätti, että jos kisat vielä järjestetään niin hän on mukana. Vuonna 1986 Teuvo oli Tangomarkkinoiden finaalissa ja korjasi koko potin. Hauskana yksityiskohtana voidaan mainita, että kyseisen kisan kakkoseksi lauloi nuori romanilaulaja Rainer Friman.


Albumit:

2016 – Suomalainen tango, CD (Kuukauden levy, Vuoden 2016 levy)
2014, Teuvo Oinas -juhla-CD (erikoispainos 60 v.-juhlatansseihin)
2013, Tähtiä täynnä (Paikallisradioiden Kuukauden levy)
2006, Tie unelmiin
2004, Onnensirpaleet
1998, Tanssikengät
1995, Tuhansin tuntein
1992, Elokuu
1991, Teuvo Oinas
1991, Kaunein tango
1990, Tähtihetki
1988, Särkyneen toiveen katu
1987, Haave rakkaudesta

Keikat

Pyydä tarjous

KUUNTELE

Teuvo Oinas – Kun saapuu tuulet

Ajankohtaista

Share on Facebook6Tweet about this on TwitterShare on Google+1

Liity MagnumLive postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›

Lataa MagnumLive-mobiilisovellus! iPhone/iPad Android