In English

MagnumLive

Teijo Lindström

Tangokuninkaaksi vuonna 2017 kruunattu Teijo Lindström on valloittava persoona ja esiintyjä. Ennen tangokruunua Teijo on keikkaillut ja konsertoinut paljon, mutta voiton myötä hän tuli tutuksi Suomen kansalle, ja kaikille tuli selväksi, että tämä mies ja hänen mahtava äänensä ja tulkintansa ovat tulleet jäädäkseen.

Aikamoisena veijarinakin tunnetun Teijon uudisti kertaheitolla ohjelmistonsa ja nyt keikoilla soi yleisön kiittelemä laaja- ja moniväritteinen tanssimusiikki. Teijon rinnalla soittaa Mika Sihvolan liidaama MiSiO; kokoonpano muistetaan myös SMORK 2018 -finaalista. 

– Ohjelmisto hyppäsi aimo annoksen eteenpäin ja uusimme kokonaan settimme. Nyt tanssi-iltamme ovat monipuolisia, kun ohjelmistoomme kuuluu perinteisten tanssilajien lisäksi paljon lattari-rytmejä ja tietysti myös mm. Buggit, Rockit ja Jivet. Mukana on harvemmin kuultuja rumbia, kuten Palaa luoksein mun, joka yksi rakkaimmista lauluistani, swengaava Crazy Little Thing Called Love, vauhdikas Mustalaisnainen sekä Edit Piaffin upea valssi, Padam Padam, josta tanssikansa on ollut erityisen iloinen.

Erilaiset teemakonsertit ovat omiaan Teijolle, joka taitaa myös upeiden sovitusten teot, onhan hän toiminut myös suuren kuoron johtajana. Moniosaajan viimeisimpiä konserttirupeamia on ollut Henry Theelin musiikkiin perustuvat esitykset ja lisää erilaisia konsertteja on luvassa.

Uusi, oma albumi Oon rakkautta saanut julkaistiin elokuussa 2018 (Sony Music) ja levyn ensimmäinen singlelohkaisu Jos jätät minut on soinut jo radioissa. Jo syksyllä 2017 julkaistiin Teijon tangoalbumi Tangokuningas 2017 – Teijo Lindström.

Teijon rinnalla soittaa Mika Sihvolan liidaama Misio-orkesteri, joten lauluvoimaa lätyy myös bändiseteissä. 

Videot

Kokoonpano

MiSiO
Mika Sihvola: laulu ja kitarat
Matti Koskinen: koskettimet, haitari ja laulu
Jukka Kampman: basso, laulu
Joonas Anttila: rummut ja laulu

Taustaa

Teijo Lindström elää musiikista ja on esiintynyt jo pitkään erilisten kokoonpanojen kanssa. Teijo johtaa myös Pohjoismaiden suurinta showkuoroa, 140 naislaulajan Viihdekuoro Buffoa.

Teijo Lindström lauloi voittoisasssa Tangomarkkinat-kilpailussa 2017 kappaleet Kotkan ruusu, Taivas salamoi ja Satumaa. Harrastuksikseen hän kertoo: musiikki, musiikki ja musiikki. Tuomaristossa istunut Esa Nieminen kuvasi vastineeksi Teijoa hauskasti: se ääni, se ääni ja se ääni.

Keikat

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›