In English

MagnumLive

Rainer Friman

Rainer Frimanin komea ura alkoi 1975 ja artistiuran 40 vuoteen on mahtunut kaksi Syksyn Sävel –voittoa ja 90-luvulle tultaessa Rainer Frimanin albumeita oli jo myyty käsittämättömät 400 000 kpl.

Pienen hiljaiselon jälkeen Rainer Friman palaa tanssilavoille ja 40-vuotisjuhlakiertueelleen täynnä tunnetta ja taitoa. Mukaan on pakattu kaikki hitit ja paljon muuta. ”Se on salaisuus”, ”Virta vie, virta tuo”, ”Valkeat vaunut”, ”Oi kuu, Oi kuu”, ”Linnut” ja monet monet muut ikivihreät kajahtavat Raikun juhlakiertueella, jossa solistia säestää Tuliset- orkesteri.

– Vietän tänä vuonna 40-vuotistaiteilijajuhlaa. Kierrän tanssikeikkoja kvartetin kanssa, teen muutaman konserttitaloesiintymisen ja kirkkokonsertteja teemalla ”Virta vie, virta tuo – Rainer Friman 40 vuotta estradilla”, kertoo Rainer Friman.

– Hulina alkoi Tangoprinssiksi valinnasta vuonna 1986. Sitä seurasi megahitti Valkeat vaunut, joka julkaistiin myös ensimmäisellä albumillani Oi kuu oi kuu. Kyseistä albumia myytiin 80 000 kappaletta. Seuraava albumeja olivat mm. Sinä iltana tähdet (82 000), Linnut (100 000), Se on salaisuus ja Virta vie virta tuo. Sittemmin levyjä on tehty…en edes muista kuinka monta, naureskelee Rainer.

– Ihmisiä on ollut liikkeellä paljon keikoillani. Noita vanhoja hittejä ei voi unohtaa, joudun laulamaan niitä yleisön pyynnöstä parikin kertaa illassa.

40-vuotispääjuhlaa vietetään Helsingin Kulttuuritalolla 18. syyskuuta. Juhlakonsertissa, joka kulkee nimellä ”Virta vie, virta tuo – Rainer Friman 40 vuotta estradilla” on mukana Tangomarkkinoiltakin tuttu, Olavi Virta- tulkinnoillaan ihastuttanut Dimitri ”Timi” Isberg.

Juhlavuosi tuo tullessaan myös uutta musiikkia. Juhla-albumi julkaistaan Helsingin kulttuuritalolla. Levyllä kuullaan mm. täysin uusi sovitus Valkeat vaunut -hitistä. 40-vuotisjuhla jatkuu lavakiertueen muodossa myös ensi kesälle 2016.

Rainerin rinnalla on Tuliset-orkesteri, jonka liiderinä toimii Antti Toivola. Toisena laulajana bändissä on tarvittaessa Tangomarkkinoiltakin tuttu, Olavi Virta -tulkinnoillaan ihastuttanut Timi Isberg.

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›